In de regio Eindhoven

Zetten we het duurzame pand voor Differ neer

Gerealiseerd
status
06-2013 - 01-2015
Loopduur
Bedrijfsleven
Segment

Op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven heeft DIFFER (Dutch Institute for Fundamental Energy Research) zich gevestigd met haar nieuwe huisvesting. Het gebouw heeft een vloeroppervlak van 12.000 m2 en bestaat uit meerdere onderzoeksruimten en laboratoria, kantoren en een werkplaats. Het gebouw heeft een open opzet waardoor medewerkers en bezoekers elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten.

Duurzaam ontwerp

Door het zaagtandprofiel van de lange oost- en westgevels is er minder zonwering nodig tegen directe inval van zonlicht en wordt opwarming vermeden. Andere duurzame maatregelen zijn LED-verlichting in de meeste ruimtes, driedubbel isolatieglas in de ramen en 932 zonnepanelen op het dak, goed voor 198.000 kilowattuur per jaar.

BREEAM Excellent

Als eerste labgebouw van Nederland wist het te voldoen aan de hoge eisen van het duurzaamheidskeurmerk BREEAM Excellent.

DIFFER

DIFFER is het Nederlandse centrum voor fundamenteel energieonderzoek. Onderzoekers van DIFFER doen onderzoek naar kernfusie als schone, duurzame en veilige energiebron en sinds kort ook naar solar fuels. Deze nieuwe onderzoekslijn richt zich op efficiënte opslag en transport van duurzame energie in de vorm van chemische brandstoffen. Vanuit de nieuwbouw op het TU/e Science Park wil DIFFER zijn samenwerkingsverbanden versterken met universitaire werkgroepen en relevante nationale en internationale partners op het gebied van funderend energieonderzoek. De nieuwbouw biedt ruimte aan nieuwe onderzoeksgroepen en experimentele faciliteiten, zoals een ionenversneller voor materiaalonderzoek.


  • LocatieEindhoven
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Bouw Zuid

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation