Wat voeg jij toe aan 160 jaar ervaring?

Als bouwbedrijf met meer dan 160 jaar ervaring ziet Dura Vermeer veel toekomst in innovatief projectmanagement. Met verstand van uitvoering. Meebewegen met de markt en inspelen op kansen zit in onze genen.

Op 30 maart 1855 start Job Dura een timmerwinkel ‘op’ Katendrecht. Het begin van een succesvol familiebedrijf dat snel groeit door de grote vraag naar bouwwerken tijdens de industriële revolutie. Aan het begin van de twintigste eeuw ontpopt Dura zich tot een landelijk opererende onderneming in de woning- en utiliteitsbouw – ondanks de Eerste Wereldoorlog en de economische crisis van de jaren dertig. Maar de echte expansie komt pas na de Tweede Wereldoorlog, als Nederland en vooral Rotterdam moeten worden opgebouwd. De organisatie speelt in op het tekort aan woningen met systeembouw. Eind jaren tachtig pakt Dura ook renovatie op.

In 1961 vestigt Piet Vermeer een wegenbouwbedrijf in Heemstede. Twintig jaar lang maakt de onderneming een stormachtige groei door. Oorzaak? Investeringen van de overheid in infrastructuur. Vermeer profiteert van de explosieve toename van het aantal auto’s en legt honderden kilometers asfaltweg aan. In de jaren zeventig specialiseert Vermeer zich ook in pijpleidingen en betonwerken zoals viaducten en tunnels. Halverwege de jaren tachtig is het bedrijf actief in Kameroen en Ghana. In Vietnam wordt een vestiging geopend om te zorgen voor schoon drinkwater.

1998: de fusie. Dura en Vermeer worden Dura Vermeer. Voor beide bedrijven noodzakelijk om het marktaandeel te vergroten. Bovendien vullen ze elkaar goed aan: woning- en utiliteitsbouw aan de ene kant en infrastructuur aan de andere kant.

En nu gaan we richting de toekomst. Waar we vol vertrouwen toewerken naar een nieuw hoofdstuk. Waarin we hard werken aan projecten om trots op te zijn én een plek veroveren in de top 3 van vernieuwers in de bouw. We nodigen je van harte uit om samen met ons geschiedenis te gaan schrijven.

Bekijk onze vacatures

Ervaren kostprijsdeskundige Rotterdam

Ervaren kostprijsdeskundige

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Infra

Projectvoorbereider Hoofddorp

Projectvoorbereider

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Infra

Projectmanager utiliteitsbouw (regio Noord-Brabant) Den Bosch

Projectmanager utiliteitsbouw (regio Noord-Brabant)

Project- / Tendermanagement | Bouw en Vastgoed

Junior werkvoorbereider renovatie en transformatie Utrecht

Junior werkvoorbereider renovatie en transformatie

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Bouw en Vastgoed