Vorige

Dura Vermeer Urban Miner

Een betere toekomst

Dura Vermeer Urban Miner is een unieke circulaire bouwhub, die zich richt op het sluiten van ketens voor zowel de bouw- als de infra-activiteiten. Innovatie staat hoog op de agenda bij Dura Vermeer. Continu kijken we naar de kansen, vernieuwingen en oplossingen op het gebied van duurzaamheid en digitalisering. Met Dura Vermeer Urban Miner geven we verdere invulling aan onze duurzaamheidsambities én spelen in op de vraag van klanten naar hergebruik en het opnieuw toepassen van grondstoffen en materialen. Zo dragen wij ons steentje bij aan een betere toekomst.

ELEKTRISCHE LOGISTIEK

Dura Vermeer Urban Miner is gevestigd in de regio Rotterdam. De circulaire bouwhub is de vaste plek waar we, naast duurzame bouwlogistiek, ook gebruikte bouwmaterialen en gebouwonderdelen tijdelijk opslaan, bewerken en weer een nieuwe bestemming geven. Hier komen opslag en transport uit de regio bij elkaar. Vanaf de bouwhub organiseren we alle binnenstedelijke logistiek elektrisch waardoor CO2-uitstoot en stikstof tot 70% te reduceren is. De reststoffenverwerking bewerkt materialen en elementen zodat deze een tweede leven krijgen en opnieuw ingezet kunnen worden.  

DIGITALISERING

We gaan uit van upcycling van materialen en elementen. Daarbij gaan we radicaal te werk: het sloopproces wordt volledig digitaal waardoor we kunnen oogsten in plaats van slopen. Slopen bestaat straks niet meer. We maken daarvoor gebruik van innovatieve oplossingen als de blockchain, maar ook van toepassingen die we nu nog niet eens kennen. Kortom, een uniek duurzaam en innovatief bedrijf. Het succes van een circulaire bouwhub hangt uiteindelijk af van de mate waarin ontwerp, grondstof en planning naadloos op elkaar aansluiten. Samenwerking met alle ketenpartijen is cruciaal om tijdig de juiste materialen te kunnen oogsten en in te zetten in nieuwe projecten. Daarom gaan we nauw samenwerken met producenten, leveranciers, universiteiten en allerlei startups. De kennis die we gezamenlijk opdoen, levert een volgende stap in de duurzame ambities van ons 165 jarige bedrijf en ons land.

 

Bekijk de video:

STARTUP

Dura Vermeer Urban Miner is begin 2021 van start gegaan en daarmee de jongste startup van Dura Vermeer en de plek waar de divisies Bouw en Vastgoed en Infra samenkomen; vanuit beide disciplines werken we op de hub aan de circulaire economie.

OMDENKERS ACTIEF AAN DE SLAG

Natuurlijk gaan we ook uitdagingen tegenkomen. Bijvoorbeeld: hoe kun je het ontwerp afstemmen op de beschikbaarheid van gebouwonderdelen? Passen die oude trappen of kozijnen ook in het nieuwe gebouw? De afstemming tussen ontwerp, materialen, tijdige aan- en afvoer en de uiteindelijke omloopsnelheid zijn zaken waaraan een fris team met omdenkers gaat werken. Het is super praktisch en zeker geen theoretische exercitie. Vandaar ook de naam: Urban Miner. Handen uit de mouwen en aan de slag. Dura Vermeer Urban Miner gaat dan ook echt een duurzaam broeinest binnen Dura Vermeer zijn waar we de meest waanzinnige unieke ideeën gaan ontwikkelen. Dat zullen oplossingen worden waar wij nu nog niet aan kunnen denken, hooguit misschien af en toe van dromen. Duurzaam, digitaal én innovatief.

's-Gravendeel Regio Zuid-Holland
Bezoekadres

Havenweg 1
3295 XZ
's-Gravendeel

Bekijk route

Activiteiten

Van woning- en utiliteitsbouw tot de aanleg van infrastructuur. Met verstand van uitvoering en oog voor duurzaamheid en digitalisering. Meebewegen met de markt en inspelen op kansen zit in onze genen.

Bekijk alle Activiteiten

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!