Vorige

Leven buiten de lijntjes

BETAALBARE SOCIALE HUURWONINGEN

Met ruimte om te leven

Ruimte gaat verder dan vierkante meters en beukmaten. Het begint bij de basis. Een fijne schil, waar je veilig bent, gezond verblijft en je thuis voelt. Een betaalbare plek zodat je ook ruimte hebt om buiten die schil te leven.

Regelgeving en uitvragen denken vaak in hokjes. Wij zijn op zoek gegaan naar de vraag erachter. Wat is fijn wonen en wat is daar minimaal voor nodig? Door de lijnen van de hokjes te verwijderen past er ineens meer woon- en leefruimte op minder vierkante meters. Tine-Loes vertelt je graag over:

Ik wil op de hoogte blijven

Eindeloos variëren

Eindeloos variëren met seriematig maatwerk! Een voorbeeld van een mogelijke configuratie en afwerking.

Terug naar de kern

De woning bestaat uit een volledig geprefabriceerde vaste kern, waaromheen de woonen leeffuncties ‘gevouwen’ worden. Op een manier zoals dat bij het individuele leefritme van de huidige bewoner past. We kennen hierbij verschillende grondgebonden ‘types’: 1.0 (eenlaagse woning), 1.5 (anderhalflaagse woning) en 1.L (levensloopbestendige woning). In de toekomst breiden we de reeks uit met rug-aan-rug woningen en appartementen. Allemaal op basis van dezelfde vaste kern.

Eindeloos variëren

Tal van configuraties zijn mogelijk, passende bij de doelgroep waar de corporatie op dat moment voor wil bouwen. Configuraties met dezelfde of verschillende woningtypes naast en op elkaar, maar ook configuraties met een diversiteit aan verschijningsvormen.

TROTSE WINNAAR!

So you think you can build?

We werden door tien woningcorporaties uitgedaagd om een innovatief concept te ontwikkelen op het gebied van betaalbare sociale huurwoningen. En met succes! Uit 94 inzendingen koos de jury, bestaande uit de tien woningcorporaties, Netwerk Conceptueel Bouwen, ESTI en Aedes, voor het concept 'Leven buiten de lijntjes' van Dura Vermeer! Het ontwerp, duurzaamheid, circulariteit en levensloopbestendigheid stonden centraal bij de afwegingen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van Leven buiten de lijntjes en ontdekken welke voordelen het jou kan bieden? Schrijf je dan in via de onderstaande knop. 

Ik wil op de hoogte blijven

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Tine-Loes Hemmes

Adjunct-directeur Vastgoedontwikkeling en Klant & Markt Regio Overijssel, Regio Gelderland, Regio Drenthe, Regio Flevoland, Regio Friesland, Regio Groningen
Tine-Loes Hemmes