Vorige
Nieuws

Aanneemovereenkomst getekend transformatie Paasheuvelweg Amsterdam

PERSBERICHT

Doniger Urban Developments en B-Right Urban Living (voorheen: Camelot Real Estate) tekenen Aanneemovereenkomst met Dura Vermeer Bouw Midden West

De ontwikkelingscombinatie Doniger Urban Developments en B-Right Urban Living heeft een aanneemovereenkomst getekend met Dura Vermeer Bouw Midden West voor de transformatie van het voormalig kantoorpand aan de Paasheuvelweg 17. Het leegstaande pand in Amsterdam Zuidoost wordt getransformeerd tot een wooncomplex met 233 woningen en bijbehorende voorzieningen. De ontwikkelingscombinatie werkt hiervoor samen met De Loods Architecten, Dura Vermeer Bouw Midden West en de Gemeente Amsterdam. Het project maakt deel uit van de gebiedstransitie Amstel III.

Het leegstaande kantoorpand wordt (deels) getransformeerd naar 57 woningen met bovendaks een tweelaags parkeerdek. Naast het bestaande kantoorpand verschijnt een woongebouw met 176 woningen, verdeeld over 17 verdiepingen. In totaal gaat het om 233 woningen waarvan 217 woningen bestemd zijn voor sociale huur en 16 woningen voor de middeldure huur. De woningen zijn tussen de 21 en 45 m2, hebben een luxe keuken en badkamer én worden gebruiksklaar opgeleverd. Daarbij komt op het nieuwe woongebouw een riant dakterras en worden er horecagelegenheden gecreëerd voor de buurt.

“Deze ontwikkeling levert een mooie bijdrage aan de gebiedsontwikkeling van Amstel III. Bovendien creëren we hiermee 233 nieuwe betaalbare woningen in het segment waar veel vraag naar is. We zijn blij dat we nu snel kunnen starten met de werkzaamheden zodat we eind 2022 de gelukkige huurders kunnen verwelkomen in hun gloednieuwe woning, aldus Jos Kellenaers, projectmanager B-Right Urban Living.

De komende maanden wordt door Dura Vermeer het ontwerp verder uitgewerkt en de werkzaamheden voorbereid. In het vierde kwartaal van 2020 zullen de sloopwerkzaamheden aanvangen waarna in het eerste kwartaal van 2021 wordt gestart met het heiwerk. De woningen worden naar verwachting eind 2022 opgeleverd.

“Wij richten het ontwerp zodanig in dat er een hoge mate van prefabricage mogelijk is. De kwaliteit van het project maakt hiermee een enorme vlucht”, aldus Rutger van der Werf, projectleider Dura Vermeer Bouw Midden West.

GEBIEDSONTWIKKELING AMSTEL III

Amstel III is een groot gebied langs het spoor tussen de Johan Cruijff ArenA en het Amsterdam UMC - Locatie AMC. Dit gebied verandert de komende jaren in ewaen levendige stadswijk waar je plezierig kunt wonen, werken en recreëren. Tot 2027 worden hier zo’n 5.000 woningen gebouwd. Van een kantorengebied naar een gemengde stadswijk.

Artist Impression Paasheuvelweg Amsterdam Zuidoost
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.