Vorige
Nieuws

Bureau Social Return wint SER Award Diversiteit in Bedrijf 2021

Bureau Social Return van Dura Vermeer is winnaar van de SER Award Diversiteit in Bedrijf 2021. De SER, het belangrijkste sociaal-economische adviesorgaan van ons land en organisator van de Award, heeft dat vanochtend tijdens Diversity Day bekendgemaakt.

Mustafa Al Shabaki, coördinator van Bureau Social Return nam vanochtend in Den Haag de prijs in ontvangstDura Vermeer liet de twee andere genomineerden, Nederlandse Spoorwegen en accountantsorganisatie PwC achter zich.

De Sociaal Economische Raad (SER) reikt jaarlijks de Award uit aan een mkb-bedrijf en een groot bedrijf die zijn aangesloten bij het Charter Diversiteit, waaronder Dura Vermeer. De Award is voor ondertekenaars met een markante best practice om diversiteit en inclusie op de werkvloer te stimuleren. De criteria voor de best practice zijn: vernieuwend, overdraagbaar en effectief.

Bureau Social Return

Bureau Social Return (BSR) van Dura Vermeer houdt zich bezig met het in dienst nemen van meer medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat daarbij vooral om mensen met een arbeidsbeperking en een niet-westerse migratieachtergrond, waaronder ook statushouders. Hiervoor is een intern Bureau Social Return opgezet. BSR slaagt er inmiddels goed in om voor deze groepen structureel arbeidsplaatsen te creëren. Niet alleen binnen Dura Vermeer zelf, want BSR spreekt ook onderaannemers en leveranciers aan zodat in de gehele keten zo veel mogelijk social return plaatsvindt. BSR voorziet ook in een aanbod aan cursussen, opleidingen en trainingen om de arbeidsmarktpositie van medewerkers te verbeteren.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.