Vorige
Nieuws

Dura Vermeer activeert social return bij leveranciers en onderaannemers

Het doel van Dura Vermeer met Social Return on Investment (SROI) is om een bijdrage te leveren aan onze maatschappij. Dit doen we niet alleen door o.a. zelf mensen aan te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook door de gehele keten te activeren zich voor social return in te spannen. Op verschillende manieren werkt ons interne Bureau Social Return (BSR) hieraan. Bijvoorbeeld het stimuleren van onderaannemers om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen, projecten ondersteunen om in te kopen bij sociale ondernemingen, het verleggen van SROI-verplichtingen bij onderaannemers en het vragen van SROI-bijdragen aan onze leveranciers.

BEN JE EEN SOCIALE ONDERNEMING? 

Dura Vermeer heeft de ambitie om zoveel mogelijk in te kopen bij sociale ondernemingen. Het netwerk van Bureau Social Return met sociale ondernemingen neemt gestaag toe. Zodoende weet BSR welke diensten Dura Vermeer bij sociale ondernemingen af kan nemen en welke producten bij sociale ondernemingen of sociale werkplaatsen ingekocht kunnen worden. Ben je ook een sociale onderneming en wil je zaken met ons doen, neem dan vooral contact op met de coördinator van ons BSR (Mustafa Al Shabaki, 06 4339 68 76, m.alshabaki@duravermeer.nl).

RONDJE LANGS BEDRIJVEN

BSR maakt momenteel een rondje langs alle leveranciers en onderaannemers van de Divisie Infra waar we jaarlijks voor meer dan 50K inkopen. Wij adviseren hen hoe zij ook SROI-beleid in hun bedrijfsprocessen kunnen implementeren zodat wij een deel van onze SROI-verplichting bij hen neer kunnen leggen. Deze contacten leveren positieve, enthousiaste reacties op van deze bedrijven. Een mooi voorbeeld is een leverancier die te horen had gekregen dat we bij een andere leverancier hun product gingen inkopen omdat dit wel een sociale onderneming is. De leverancier nam contact op met ons Bureau Social Return om geholpen te worden hoe hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kon aannemen. Zodat zij ook als sociale onderneming aangemerkt worden en wij bij hen blijven inkopen. Zo dragen we niet alleen zelf een steentje bij aan onze maatschappij, maar hebben we ook een positieve invloed op andere partijen in de keten.

Naast Arbeidsparticipatie en Maatschappelijk Verantwoord Inkopen zijn Arbeidsontwikkeling (elke vorm van scholing, stages) en Maatschappelijke Activiteiten (zoals armoede- of eenzaamheidsbestrijding) onderdelen van SROI.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Mustafa al Shabaki

Coördinator Social Return On Investment (SROI) Regio Heel Nederland
Mustafa al Shabaki