Vorige
Nieuws

Dura Vermeer neemt deel ontmanteling Aluchemie voor haar rekening

Ondertekening Aluchemi, juni 2023

Dura Vermeer neemt een deel van de ontmanteling van het Rotterdamse bedrijf Aluchemie aan de Oude Maasweg voor haar rekening. Op 6 juli jl. tekenden Geir Arne Nilsen (projectdirecteur Aluchemie), Monica Melis en Henk-Jan Slager (beiden directeur bij Dura Vermeer) de aannemingsovereenkomst voor de werkzaamheden.  

In februari 2021 maakte het productiebedrijf Aluminium & Chemie (in de volksmond ‘Aluchemie’) in Rotterdam bekend per 1 januari 2022 te stoppen met de productiewerkzaamheden. De fabriek, die jaarlijks duizenden tonnen aan koolstofanoden voor aluminium produceerde en waar meer dan 200 medewerkers in dienst waren, is na jaren gesloten.  

Bodemsanering

De fabriek en het bijbehorende terrein (26 ha) worden gefaseerd ontmanteld. Een deel van de ontmanteling is al in gang gezet. Dura Vermeer neemt het verwijderen van ondergrondse infrastructuur en bodemsaneringswerkzaamheden op het terrein voor haar rekening. Een mooi project waar onze haven en industrie- en milieu-expertises samenkomen.  

Duurzame toekomst

Henk-Jan Slager: “Door het combineren van de expertise en ervaring van twee werkmaatschappijen van Dura Vermeer blijft deze locatie ook voor de toekomst geschikt als breed inzetbare bedrijfslocatie.” Monica Melis:  “Het project Aluchemie symboliseert de kernwaarden waarvoor wij als Dura Vermeer staan. Door samenwerking, expertise en betrokkenheid geven wij deze locatie een duurzame toekomst.”  

Start werkzaamheden

Naar verwachting starten de werkzaamheden in oktober 2023. Medio 2025 dient de operatie te zijn afgerond. Een klein team van medewerkers van Aluchemie blijft in dienst om de ontmanteling in goede banen te leiden in samenwerking met Dura Vermeer. 

Luchtfoto terrein Aluchemie

Luchtfoto terrein Aluchemi
Lees meer van Dura Vermeer Infra Milieu Bekijk werkmaatschappij
Lees meer van Dura Vermeer Haven & Industrie Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!