Vorige
Nieuws

Duurzame oplossing voor niet opnieuw te gebruiken hekdoeken

Tijdens de bouw van het Dura Vermeer Inspiration Centre in Utrecht zijn unieke hekdoeken gemaakt om de omgeving te informeren over de bouw van het kantoor. Vanuit onze duurzaamheidsambitie: “Hergebruik? Zo vaak mogelijk!” ontstond vervolgens het idee om in het kader van recirculeren mooie tassen van de hekdoeken te laten maken. Zie hier het resultaat.

Om dit bijzondere project dubbel duurzaam te maken, heeft ons Bureau Social Return de opdracht neergelegd bij naaiatelier Beat the Bag. Beat the Bag vermindert het gebruik van plastic tasjes én geeft promotiemateriaal een tweede leven. Door reclamedoeken van en voor bedrijven te upcyclen tot herbruikbare tassen helpen ze de circulaire economie in Nederland verder op weg. In sociale werkplaatsen - waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken - is met veel liefde genaaid aan deze duurzame en kwalitatief hoogwaardige tassen, waarmee ze voorzien in sociale en lokale werkgelegenheid. 100% duurzaam, 100% sociaal en 100% lokaal.

Beat the Bag heeft prachtige shoppers en laptopsleeves gemaakt van de gebruikte bouwhekdoeken. Deze zouden op het duurzaamheidsevent van de divisie Bouw en Vastgoed uitgedeeld worden. Omdat het evenement in november niet door kon gaan, kunnen we niet wachten op een ander geschikt moment om onze klanten blij te maken met dit mooie geschenk.

Een tas gemaakt van hekdoeken

Het Dura Vermeer Inspiration Centre

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Mustafa al Shabaki

Coördinator Social Return On Investment (SROI) Regio Heel Nederland
Mustafa al Shabaki