Vorige
Nieuws

Een tweede leven voor de hekdoeken van Project Diepeveen

Bij Dura Vermeer staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Het hergebruiken van onze materialen, dat doen wij zo vaak mogelijk. Met onze duurzaamheidsambitie gaan wij dan ook altijd opzoek naar creatieve oplossingen om producten een tweede leven te geven. En daar zijn we goed in! Zo hebben we samen met ontwikkelpartner Dudok Real Estate de bouwhekdoeken van project Diepeveen laten vermaken tot kleurrijke tassen.

Hergebruik? Zo vaak mogelijk!
De hippe shoppers zijn gemaakt door naaiatelier Textielmakers in Rotterdam. Een stichting waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. De mensen krijgen hier de kans om een vak te leren en werknemersvaardigheden op te bouwen. Voor sommige is het een eerste stap uit de eenzaamheid. Anderen zijn al een stap verder en denken mee aan het gehele maakproces. Ook krijgen zij hulp bij het verder ontwikkelen en beheersen van de Nederlandse taal. Op deze manier is de stap naar een reguliere werkgever in de toekomst  makkelijker.

Anne-Martha Meijerink van Textielmakers over de stichting en het initiatief van Dura Vermeer: “Bij ons in het atelier werken mensen met veel liefde en passie aan verschillende ontwerpen. Door de bouwhekdoeken van het project Diepeveen een tweede leven te geven dragen we bij aan de circulaire economie én maak je echt sociale impact. Daar zijn we blij mee, want we vinden het belangrijk om bij te dragen aan een betere samenleving. Zo bezorgen wij zelf onze producten met elektrische bakfietsen en busjes, waardoor de bezorgingen emissievrij geleverd worden.”

Duurzame samenwerking
De tassen worden uitgedeeld aan belangrijke samenwerkingspartners die een bijdrage leveren of hebben geleverd  aan de gebiedsontwikkeling Diepeveen. Projectontwikkelaar Gijs Caljé namens ontwikkelcombinatie Diepeveen Rotterdam B.V.: “Met het overhandigen van een stukje Diepeveen wilden wij onze waardering laten blijken. Het hergebruiken van de doeken vonden we hiervoor een duurzame en leuke oplossing, waarmee we tevens voorzien in sociale werkgelegenheid. Dubbel winst dus!”

Project Diepeveen
Diepeveen wordt ontwikkeld door Dudok Real Estate en Dura Vermeer. Samen brengen zij wonen, werken en horeca bij elkaar met de gebiedsontwikkeling Diepeveen in Rotterdam. Aan het Rotterdamse dakpark worden vijf gloednieuwe woongebouwen gerealiseerd, met 187 koop- en huurwoningen. De woningen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 opgeleverd. Ga naar de projectpagina van Diepeveen voor meer informatie over het project.

 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.