Vorige
Nieuws

Kadevernieuwing De Ruijterkade Oost in Amsterdam afgerond

Kademuurvernieuwing De Ruyterkade Amsterdam - Dura Vermeer (1)

Dura Vermeer is in september 2022 samen met de gemeente Amsterdam buiten gestart met de kademuurvernieuwing van De Ruijterkade Oost in Amsterdam. De werkzaamheden vielen onder de samenwerkingsovereenkomst Kademakers (SOK Kademakers), waarbij kademuren die in slechte staat zijn, seriematig worden vernieuwd. Inmiddels zijn de werkzaamheden in februari afgerond en heeft Dura Vermeer ruim 300 meter kade vervangen. 

De Ruijterkade Oost bevindt zich in Amsterdam tussen het Centraal Station en de IJ-tunnel en is gelegen aan het IJ. De Ruijterkade dient onder andere als aanlegsteiger voor rondvaartboten en riviercruises. Het project is uitgevoerd in een bouwteam, waarbij Dura Vermeer als ontwerpende bouwer ook verantwoordelijk was voor het opstellen van schetsontwerp tot uitvoeringsontwerp. In de bouwteamfase is in goede overeenstemming met de gemeente Amsterdam, Port of Amsterdam en de beheerder van de riviercruises, de scope uitgebreid. Naast het vernieuwen van de kademuur zijn er twee extra rondvaartbotenhavens aangelegd; in december 2023 zijn de kademuur en zuidelijke rondvaartbotenhaven opgeleverd en in februari 2024 de noordelijke rondvaartbotenhaven. 

1
6

SOK Kademakers 

SOK Kademakers is een ambitieus programma met een scope van in totaal meer dan 200 kilometer aan kademuur, die op diepere grondlagen gefundeerd zijn. De kades worden onderzocht en bij gebreken seriematig hersteld. Elke kade wordt middels een aparte, onderliggende overeenkomst in opdracht gegeven. Dura Vermeer is een van de drie bedrijven die tot en met 2027 de kademuren in Amsterdam vernieuwt.  

Programma Bruggen en Kades Amsterdam 

De samenwerkingsovereenkomst valt onder het “Programma Bruggen en Kademuren” van de gemeente Amsterdam. Honderden bruggen en tientallen kilometers kademuur zijn inmiddels aan het eind van hun levensduur en in slechte staat; tijd om samen actie te ondernemen en Amsterdam veiliger te maken.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij
Lees meer van Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Adelbert de Vreese

Directeur Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht, Regio Flevoland
Adelbert de Vreese
Infra

Mark Bakker

Directievoorzitter Divisie Infra en Directeur Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Regio Heel Nederland
Mark Bakker