Vorige
Nieuws

Leidschendam-Voorburg pakt parkeerprobleem aan met slimme parkeersensoren van Spotten

Spotten

De slimme parkeeroplossing Spotten zorgt ervoor dat bewoners en bezoekers van Leidschendam-Voorburg na deze zomer niet meer hoeven te zoeken naar een parkeerplek in het centrum. Op basis van sensoren, geïnstalleerd in meer dan 600 parkeervakken, en een gebruiksvriendelijke app, worden chauffeurs snel en gemakkelijk naar een vrije plek geleid.

Slimme parkeeroplossing

De combinatie van een beperkt aantal parkeervakken en de drukte in de binnenstad van Leidschendam-Voorburg zorgde voorheen voor veel zoekverkeer en dus ook voor files, onnodig veel CO2-uitstoot en frustratie bij automobilisten. De gemeente ging daarom op zoek naar een geschikte oplossing. Spotten schreef met een ambitieus plan in op de tender en won de aanbesteding van het grootste Smart parking-project van Nederland.

Inzicht dankzij digitalisering

De sensoren van Spotten worden geïnstalleerd in ruim 600 parkeerplekken in de historische binnenstad. Ze detecteren op welke plekken een auto geparkeerd staat en maken daarmee de parkeerdruk inzichtelijk. De speciaal ontwikkelde mobiele app communiceert deze informatie naar gebruikers, waardoor zij eenvoudig naar de vrije plek kunnen navigeren.

Minimaal tien jaar ontzorgd

Onderdeel van het contract is het beheer en onderhoud dat Spotten zal uitvoeren voor een minimale duur van tien jaar. Zo wordt de gemeente totaal ontzorgd in het beheer, kunnen bewoners en bezoekers er altijd op vertrouwen dat ze zonder zoeken een vrije plek kunnen vinden en wordt uitstoot en overlast door zoekverkeer verminderd.

Over Spotten

Spotten, onderdeel van NEXT; het innovatieplatform van Dura Vermeer, is gespecialiseerd in slimme parkeeroplossingen voor bedrijven en gemeentes. De startup maakt gebruik van hard- en software om een op maat gemaakt parkeermanagementsysteem aan te bieden dat efficiënt parkeergedrag faciliteert en inzicht verschaft in actuele parkeerdruk. Meer weten? www.spotten.nl.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Participaties Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Jeroen van Wijngaarden

Projectcoördinator De Circulaire Weg Regio Heel Nederland
Jeroen van Wijngaarden