Vorige
Nieuws

Op weg naar een seriematige aanpak

Lonkendperspectief Thumbnail_GeertJanvanOosterhout

Iedere vijfde of zesde brug gratis en 30 procent goedkoper door efficiencyvoordelen. Deze en andere voordelen zijn er zomaar te halen wanneer opdrachtgevers hun Vervangings- en Renovatieopgave infrastructuur seriematig op de markt brengen. In de film ‘Seriematig aanpak, een lonkend perspectief’, geven zes bedrijven, waaronder Dura Vermeer, een visie op seriematig aanbesteden. “Meerdere kunstwerken in één keer uitvragen biedt feitelijk alleen maar voordelen”, zo stellen alle zes de partijen vast. De film Lonkend Perspectief is een initiatief van De Bouwcampus. 

In de film beantwoorden vertegenwoordigers van de deelnemende bedrijven vragen zoals, welke werkzaamheden ga je seriematig aanpakken en wat levert dat dan kwantitatief op? Maar ook welke mogelijkheden er bij seriematige aanpak ontstaan en welke voordelen er voor opdrachtgevers zijn. 

Standaardisatie 

Met de film willen zowel De Bouwcampus als de deelnemende partijen een seriematige aanpak van de vervangings- en Renovatieopgave onder de aandacht brengen. “Er is meer standaardisatie nodig en opdrachtgevers moeten samen continuïteit en schaal creëren door meer bruggen seriematig aan te pakken”, zegt Harald Versteeg, transitiemanager bij De Bouwcampus. “Deze film laat zien dat al veel marktpartijen daarvoor open staan. Wanneer partijen de kans krijgen om een serie van kunstwerken aan te pakken, ontstaat er ruimte voor hele nieuwe oplossingen. Dat is nodig als je bedenkt dat er nog bijvoorbeeld vierduizend bruggen liggen te wachten. Voor opdrachtgevers moet het duidelijk worden dat hier de oplossing ligt om met krappere budgetten de klus te kunnen klaren.” 

Waar te zien 

Iedere deelnemende organisatie heeft naast de gezamenlijke film ook een eigen videoboodschap gemaakt. De film van Dura Vermeer is hieronder te bekijken, de overige zes films zijn nu te zien op de website van De Bouwcampus.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!