Vorige
Nieuws

Rijkswaterstaat gunt variabel onderhoud IJsselmeergebied

Rijkswaterstaat heeft het variabele onderhoud aan het ‘natte areaal’ in Midden-Nederland, perceel Noord gegund aan twee marktpartijen: Dura Vermeer en Spie Nederland.

Op het perceel Noord gaat het om de bruggen en sluizen in het IJsselmeergebied, zoals de bruggen van de Afsluitdijk, de Ramspolbrug en de Houtribsluizen.

Dura Vermeer Infra Assetmanagement en Dura Vermeer Techniek hebben hun krachten gebundeld voor deze opdracht. De werkzaamheden binnen dit raamcontract omvatten een breed scala aan disciplines, zoals civiel, industriële automatisering en elektrotechniek. Vanaf medio april 2024 nemen de marktpartijen het variabele onderhoud aan deze objecten op zich. Dat gebeurt voor een periode van maximaal vier jaar. Met de opdracht is 18 miljoen euro voor het perceel Noord gemoeid.

Mogelijke werkzaamheden
De marktpartijen zullen op flexibele wijze invulling geven aan het variabele onderhoud. Hierbij gaat het om onder andere conservering en betonherstel bij bruggen en sluizen, schadeherstel aan sluisdeuren, het vernieuwen van elektronische en hydraulische systemen, het updaten van de cybersecurity van bruggen en het vervangen van camerasystemen en verlichting.

Alle werkzaamheden zijn erop gericht om de veiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de bruggen en sluizen te garanderen.

De eerste opdracht voor Dura Vermeer is het levensverlengend onderhoud van de draaibruggen van de Afsluitdijk. Deze toonaangevende bruggen zijn van groot belang voor de samenleving. De opdracht behelst onder andere het vervangen van remmen, aanpassen van stootblokken en draagsysteem, aanpassen van het brugdek en een software-aanpassing om de draaibeweging soepeler te laten verlopen.

Snel op de markt
Bij de gunning van het variabel onderhoud heeft Rijkswaterstaat gekozen voor een meer flexibele raamovereenkomst. Hierdoor kunnen specifieke opdrachten voor variabel onderhoud op tijd en soepel voorbereid en uitgevoerd worden. De kwaliteit en efficiëntie van de werkzaamheden wordt vergroot door de beschikbare capaciteit en het vakmanschap van Rijkswaterstaat en Dura Vermeer bij elkaar te brengen.

 

Lees meer van Dura Vermeer Infra Assetmanagement Bekijk werkmaatschappij
Lees meer van Dura Vermeer Techniek Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.