Vorige
De Fruitmeester Beverwijk

Bewoners plukken en telen hun eigen fruit

Beverwijk
Bouw & Vastgoed

Als we een huis kopen, verwachten we meer van onze leefomgeving dan vroeger. We willen gezond leven, we willen duurzaam zijn. We willen ons verbonden voelen en toch ons eigen ding doen. De Fruitmeester Beverwijk is een vernieuwend woonconcept, modern en helemaal van deze tijd en toch eigenlijk ook naar grootmoeders recept. In De Fruitmeester woon je in een omgeving omringd door groen, met ruimte voor beweging, tuinen waar je zelf je groenten kweekt en kassen waar je samen met je gezin of buren fruit plukt. Hier komen alle facetten van duurzaamheid terug, denk aan het gebruik van duurzame materialen, klimaatadaptie, biodiversiteit en sociale duurzaamheid.

TUINDERSVERLEDEN

In de Fruitmeester worden in vier verschillende, maar bij elkaar passende buurtjes, 54 duurzame, moderne woningen gerealiseerd met een dorps karakter. Vier bijzondere buurtjes -De Erven, De Boomgaard, De Pluktuin en De Kassen- in De Fruitmeester vertellen elk een eigen verhaal, maar vormen toch één geheel. Elke buurt heeft een eigen thema gebaseerd op het tuindersverleden van het gebied en in elke buurt ligt de nadruk op een groene omgeving en een duurzame, gezonde levensstijl.

Er zijn o.a. gemeenschappelijke kassen, mandelige erfjes en een pluktuin voor de hele buurt

Het is een toekomstbestendige wijk voor mensen maar ook voor dieren

DUURZAAM IN AL HAAR FACETTEN

De woningen zijn Energieleverend met een gemiddelde EPC lager dan 0 en BENG-proof. Ook wordt een deel van de woningen in duurzaam geteeld hout gerealiseerd. De Fruitmeester is klimaat adaptief ontworpen en voorzien van een integraal en innovatief waterbergingssysteem met als uitgangspunt wateroverlast tegengaan door het infiltreren en bufferen van regenwater. Ook voor sociale duurzaamheid en natuurinclusief bouwen is veel aandacht in het plan. In ieder buurtje wordt sociale duurzaamheid op een andere manier gefaciliteerd, passend binnen de tuinderscultuur. Zo is er een collectieve boomgaard met fruitbomen, zijn er gemeenschappelijke kassen, mandelige erfjes en een pluktuin voor de hele buurt. Deze ontmoetingsplekken creëren levendigheid en bevorderen de mentale en fysieke gezondheid. Daarnaast vind je hier ook verschillende plantensoorten, bijenhotels en nestkasten. Hiermee wordt niet alleen een toekomstbestendige wijk gecreëerd voor mensen, maar ook voor dieren. De Fruitmeester is duurzaam in al haar facetten.

Op de hoogte blijven? Check de projectwebsite van De Fruitmeester en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In de buurtjes wordt een mix van woningen in het hogere segment ontwikkeld bestaande uit twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen en kleine en grote appartementen

Nieuwbouwwoningen met karakter, in een groene omgeving met rust en ruimte

De architect aan het woord

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.