Vorige
De Fruitmeester Beverwijk

Bewoners plukken en telen hun eigen fruit

Beverwijk
Status: Opgeleverd in 2023
Bouw & Vastgoed

Als we een huis kopen, verwachten we meer van onze leefomgeving dan vroeger. We willen gezond leven, we willen duurzaam zijn. We willen ons verbonden voelen en toch ons eigen ding doen. De Fruitmeester Beverwijk is een vernieuwend woonconcept, modern en helemaal van deze tijd en toch eigenlijk ook naar grootmoeders recept. In De Fruitmeester woon je in een omgeving omringd door groen, met ruimte voor beweging, tuinen waar je zelf je groenten kweekt en kassen waar je samen met je gezin of buren fruit plukt. Hier komen alle facetten van duurzaamheid terug, denk aan het gebruik van duurzame materialen, klimaatadaptie, biodiversiteit en sociale duurzaamheid.

TUINDERSVERLEDEN

In de Fruitmeester zijn in vier verschillende, maar bij elkaar passende buurtjes, 54 duurzame, moderne woningen gerealiseerd met een dorps karakter. Vier bijzondere buurtjes -De Erven, De Boomgaard, De Pluktuin en De Kassen- in De Fruitmeester vertellen elk een eigen verhaal, maar vormen toch één geheel. Elke buurt heeft een eigen thema gebaseerd op het tuindersverleden van het gebied en in elke buurt ligt de nadruk op een groene omgeving en een duurzame, gezonde levensstijl.

In de 4 buurtjes wordt een mix van woningen gerealiseerd bestaande uit twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen en appartementen

De woningen zijn energieleverend met een gemiddelde EPC lager dan 0 en BENG-proof

DUURZAAM IN AL HAAR FACETTEN

De woningen zijn energieleverend met een gemiddelde EPC lager dan 0 en BENG-proof. Ook is een deel van de woningen in duurzaam geteeld hout gerealiseerd. De Fruitmeester is klimaatadaptief ontworpen en voorzien van een integraal en innovatief waterbergingssysteem met als uitgangspunt het tegengaan van wateroverlast door het infiltreren en bufferen van regenwater. Ook voor sociale duurzaamheid en natuurinclusief bouwen is veel aandacht in het plan. In ieder buurtje is sociale duurzaamheid op een andere manier gefaciliteerd, passend binnen de tuinderscultuur. Zo is er een collectieve boomgaard met fruitbomen, zijn er gemeenschappelijke kassen, mandelige erfjes en een pluktuin voor de hele buurt. Deze ontmoetingsplekken creëren levendigheid en bevorderen de mentale en fysieke gezondheid. Daarnaast vind je hier ook verschillende plantensoorten, bijenhotels en nestkasten. Hiermee wordt niet alleen een toekomstbestendige wijk gecreëerd voor mensen, maar ook voor dieren. De Fruitmeester is duurzaam in al haar facetten.

Acht woningen worden in duurzaam geteeld hout gerealiseerd

Nieuwbouwwoningen met karakter, in een groene omgeving met rust en ruimte

Alle woningen in De Fruitmeester zijn verkocht en eind 2023 opgeleverd aan de bewoners.

Ontwikkelaars aan het woord

De architect aan het woord

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.