Vorige
De Krijgsman Muiden

Wonen in historisch groen

Muiden
Status: Opgeleverd in 2018-2022
Bouw & Vastgoed

Op het voormalig fabrieksterrein van de Koninklijke Nederlandse Springstoffen Fabriek in Muiden is het bijzondere woongebied De Krijgsman Muiden gerealiseerd. Waar drie eeuwen geleden paarden nog sjokten langs de Muidertrekvaart, zijn nu 1300 nieuwbouwwoningen in verschillende segmenten tussen het historische groen gerealiseerd.

Direct naar:

In De Krijgsman Muiden heeft elke woning een eigen uiterlijk

Loodswoningen, appartementen, grachtenpanden, vrijstaande woningen. Voor iedereen wat wils!

Het totale plangebied beslaat ongeveer 75 hectare. Als partner van KNSF Vastgoed heeft Dura Vermeer 432 van de 1300 woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd. In 2017 startte voor Dura Vermeer de ontwikkeling, in 2022 zijn de laatste woningen opgeleverd.

Tijdens de herontwikkeling van dit gebied ten westen van de historische kern van Muiden, stondbehoud van het groene karakter voorop. Het oorspronkelijke zes kilometer lange productiepad en de drie kilometer lange watergang van het fabrieksterrein zijn grotendeels behouden en vormen een groen wandel- en vaargebied. Bij de Westbatterij nabij het IJmeer en de historische kern van Muiden is het Westbatterijpark aangelegd.

De nieuwe wijk, die door 8 verschillende architecten is ontworpen, heeft een opvallende uitstraling. In De Krijgsman Muiden heeft elke woning een eigen uiterlijk. Alle woningen worden gerealiseerd met oog voor detail en materiaalgebruik. Van statige grachtenpanden, boothuizen en ruime eengezinswoningen tot stadsvilla’s, urban loodswoningen en verscheidende appartementen.

Meer weten? Check www.dekrijgsmanmuiden.nl.

De bouw in beeld

JUNI 2022

Straat naar de Brug en de steeg

In de Straat naar de Brug en in de Steeg zijn 48 grondgebonden woningen gerealiseerd. Beide plannen liggen centraal in De Vestingstad. De woningen zijn er in verschillende soorten, die variëren in breedte (beukmaat), diepte en typering. Alle woningen hebben een ruime achtertuin met een berging. De woningen geven in de architectuur een knipoog naar de werkplaatsen zoals die in het oude vestingstadje Muiden nog hier en daar te zien zijn.

Vestingstad Oost en Zuid

In de deelplannen Vestingstad Oost en Zuid zijn 109 grondgebonden woningen, winkels en appartementen gerealiseerd. Op loopafstand van het park bij de Westbatterij is een levendige en dorpse sfeer neergezet waarin verschillende architectuurstijlen en woningtypes zorgen voor veel variaties in de woningen. Zo verschillen de woningen onder andere in kleur, materaalgebruik, raamafmetingen, hoogtes en in vorm van de kappen.

 

 

Gracht West en Oost

Aan de gracht in het hart van De Vestingstad zijn 45 bijzondere grachtenpanden gerealiseerd, met veel aandacht voor materiaal en detaillering. Het is hier uniek wonen aan het water. Kenmerkend voor de gevels is het gebruik van houten gevelmateriaal en het verschil in kleur, afmetingen en vorm. Dit alles zorgt voor een sfeervolle en levendige leefomgeving.

Factory, Havenmeester & Brugwachter

Uniek wonen aan de haven! Dat kan in één van de twee imposante appartementengebouwen die zijn gerealiseerd. Bij de in totaal 48 luxe appartementen van FactorY en de Havenmeester en de grondgebonden woning (de 'Brugwachter') op de hoek van de Havenmeester, staat waterbeleving centraal. Vanuit de woningen kijk je uit over het haventje, de gracht en/of het verderop gelegen Muiderslot.

Fortzicht

Aan de rand van De Krijgsman, tegenover De Westbatterij, staan vijftien grondgebonden woningen. De architectuur van vier ervan zijn geïnspireerd op de gestapelde houten munitiekisten die herinneren aan de geschiedenis van de locatie. De overige 11 woningen zijn voorzien van een statige bamboehouten gevel. De structuur van deze duurzame gevels sluit aan bij het rietland en de landelijke omgeving.

De Nieuwezijds

In De Nieuwezijds zijn 53 appartementen en 10 woningen gerealiseerd. De Nieuwezijds is een unieke samensmelting van Amsterdam en Muiden. De stoere woningen doen denken aan de oude Amsterdamse havengebouwen en pakhuizen, maar ook aan de loodsen en industriële panden in het oude Muiden. De appartementengebouwen, urban loodswoningen en de twee bijzondere stadsvilla's van De Nieuwezijds staan gedeeltelijk op een dek waaronder geparkeerd kan worden.

Kanaalhoven, Productielijn en Kruitpad

In drie totaal verschillende woonsferen zijn in deelplan Kanaalhoven, Productielijn en Kruitpad 91 woningen gerealiseerd. De Productielijn omvat 25 royale, witte geschakelde woningen aan een groene laan. De woningen zijn geïnspireerd op het modernisme. De 47 woningen in de Kanaalhoven zijn geïnspireerd op het industriële verleden van de Krijgsman. De 19 geschakelde villawoningen van Het Kruitpad zijn, samen met de Muidertrekvaart, belangrijke 'dragers' van het totale landschapsplan van de Krijgsman. 

Productieloodsen

Het sluitstuk van de door Dura Vermeer gebouwde woningen in De Krijgsman is het deelplan De Productieloodsen. 18 woningen met een buitengewone woonbeleving aan het water en Het Kruitbos. Een unieke opzet met ingerichte parkeerhoven, achterpaden, tuinmuren en gezamenlijke tuinen. De meeste woningen hebben een houten vlonderterras aan het water en enkelen zelfs een eigen ligplaats voor een sloep.

1
9

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.