Vorige
De Krijgsman Muiden

Wonen in historisch groen

Muiden
01-2017 - 07-2022
Bouw & Vastgoed

Op het voormalig fabrieksterrein van de Koninklijke Nederlandse Springstoffen Fabriek in Muiden verrijst het bijzondere woongebied De Krijgsman Muiden. Waar drie eeuwen geleden paarden nog sjokten langs de Muidertrekvaart, worden nu 1300 nieuwbouwwoningen in verschillende segmenten tussen het historische groen gerealiseerd.

Uniek

Elke woning heeft een eigen uitstraling.

Behoud groen karakter

Het oorspronkelijke zes kilometer productiepad en de drie kilometer watergang van het fabrieksterrein blijven grotendeels behouden en vormen straks een groen wandel- en vaargebied.

Het totale plangebied beslaat ongeveer 75 hectare. KNSF Vastgoed heeft Dura Vermeer als partner aangetrokken om 500 van de 1300 woningen te ontwikkelen, te verkopen en te realiseren. In 2017 startte voor Dura Vermeer de ontwikkeling, in 2022 zijn we klaar.

Tijdens de herontwikkeling van dit gebied ten westen van de historische kern van Muiden, staat behoud van het groene karakter voorop. Het oorspronkelijke zes kilometer productiepad en de drie kilometer watergang van het fabrieksterrein blijven grotendeels behouden en vormen straks een groen wandel- en vaargebied. Bij de Westbatterij nabij het IJmeer en de historische kern van Muiden wordt het Westbatterijpark aangelegd.

De nieuwe wijk krijgt een opvallende uitstraling. In De Krijgsman Muiden heeft elke woning een eigen uiterlijk. Alle woningen worden gerealiseerd met oog voor detail en materiaalgebruik. Van statige grachtenpanden, boothuizen en de ruime eengezinswoningen in Vestingstad tot stadsvilla’s, urban loodswoningen en verscheidende appartementen in het Muidens Kwartier. In het Kruitbos verrijzen luxueuze rietgedekte villa’s en kavels waarop een eigen droomwoning kan worden gerealiseerd.

Voor meer informatie, een kijkje in het woningaanbod of het maken van een afspraak voor een tour door het gebied in een Land Rover Defender kun je terecht op www.dekrijgsmanmuiden.nl.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.