Vorige
De Krijgsman Muiden

Wonen in historisch groen

Muiden
01-2017 - 07-2022
Bouw & Vastgoed

Op het voormalig fabrieksterrein van de Koninklijke Nederlandse Springstoffen Fabriek in Muiden verrijst het bijzondere woongebied De Krijgsman Muiden. Waar drie eeuwen geleden paarden nog sjokten langs de Muidertrekvaart, worden nu 1300 nieuwbouwwoningen in verschillende segmenten tussen het historische groen gerealiseerd.

In De Krijgsman Muiden heeft elke woning een eigen uiterlijk.

Loodswoningen, appartementen, grachtenpanden, vrijstaande woningen. Voor iedereen wat wils!

Het totale plangebied beslaat ongeveer 75 hectare. KNSF Vastgoed heeft Dura Vermeer als partner aangetrokken om 432 van de 1300 woningen te ontwikkelen, te verkopen en te realiseren. In 2017 startte voor Dura Vermeer de ontwikkeling, in 2022 zijn we klaar. 

Tijdens de herontwikkeling van dit gebied ten westen van de historische kern van Muiden, staat behoud van het groene karakter voorop. Het oorspronkelijke zes kilometer productiepad en de drie kilometer watergang van het fabrieksterrein blijven grotendeels behouden en vormen straks een groen wandel- en vaargebied. Bij de Westbatterij nabij het IJmeer en de historische kern van Muiden wordt het Westbatterijpark aangelegd.

De nieuwe wijk, die door 8 verschillende architecten is ontworpen, krijgt een opvallende uitstraling. In De Krijgsman Muiden heeft elke woning een eigen uiterlijk. Alle woningen worden gerealiseerd met oog voor detail en materiaalgebruik. Van statige grachtenpanden, boothuizen en ruime eengezinswoningen tot stadsvilla’s, urban loodswoningen en verscheidende appartementen.

Meer weten? Check www.dekrijgsmanmuiden.nl.

1
9

De bouw in beeld

JUNI 2022

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.