Vorige
Nieuwbouw zalmplaatschool

We realiseerden een digitaal ontworpen school

NIEUW SCHOOLGEBOUW DRIE WEKEN EERDER OPGELEVERD DANKZIJ DIGITAAL ONTWERP IN BIM

2.500 m2
Hoogvliet
05-2015 - 08-2016
Gemeente
Bouw & Vastgoed

Omdat de huisvesting van de twee locaties van de christelijke Zalmplaatschool in Hoogvliet niet meer voldeed aan de huidige eisen ontwierp en bouwde Dura Vermeer een nieuwe school.

NIEUWE SCHOOL MIDDEN IN WOONWIJK

De nieuwe Zalmplaatschool van 2.500 vierkant meter prijkt midden in een woonwijk, net naast de plek waar het voormalige schoolgebouw stond. In acht maanden tijd is het pand compleet afgewerkt opgeleverd. De enigineeringsafdeling van Dura Vermeer heeft de school volledig digitaal in BIM (Bouw Informatie Model) uitgewerkt. Onder meer hierdoor is het schoolgebouw drie weken eerder opgeleverd dan gepland.

De nieuwe Zalmplaatschool heeft twee verdiepingen en een opvallend golvende gevel met kleurrijke belettering en lamellen. Binnen zijn drie zones gecreëerd; een zone met klaslokalen aan de buitenzijde, een centrale facilitaire zone als kloppend hart van de school en de aula en de tribune als kern, uitgebreid met een speellokaal, ouderkamer, speelpleintjes en werkplekjes.

HOGE EISEN AAN DUURZAAMHEID

De gemeente Rotterdam stelde hoge eisen aan het binnenklimaat en de duurzaamheid van het gebouw. Daarom is de school ontworpen conform het Programma van Eisen Frisse Scholen 2010 met energielabel A+++. Het gebouw heeft een goede thermische schil en gedeeltelijk vloerverwarming. Het decentrale installatiesysteem is CO2-gestuurd en de verlichting energiezuinig.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.