Vorige

Voor en door vrouwen EVA-Netwerk

Het EVA-netwerk draagt bij aan de ambitie van Dura Vermeer op het gebied van diversiteit en inclusie. EVA stimuleert het behoud van- en de doorgroei naar seniorniveau van vrouwelijke collega’s. Daarnaast zorgt EVA voor verbinding tussen vrouwelijke collega’s in senior leidinggevende functies, zodat ervaringen worden uitgewisseld en gespard kan worden over relevante thema’s. Zo draagt EVA bij aan het werkplezier, het vergroten van de voorsprong op concurrenten en het aantrekken van nieuw (vrouwelijk) talent. 

Het EVA-bestuur verbindt en kijkt continu naar mogelijkheden hoe het aandeel en de zichtbaarheid van vrouwen in de bouw(top) vergroot kan worden. Gemengde teams presteren nu eenmaal beter, daar geloven wij in!

Logo

Adviesrol voor het management

Het EVA-bestuur spreekt jaarlijks de Raad van Bestuur, divisiedirecties en HR over het onderwerp genderdiversiteit. EVA levert gevraagd en ongevraagd advies en monitort met hen de doelstellingen. Heb je vragen, tips of wil je je aanmelden? Dan kun je het EVA-bestuur bereiken via: eva@duravermeer.nl.

Werk je nog niet bij Dura Vermeer? Dan kun je hier onze vacatures vinden. Tot snel!

De kernwaarden van EVA

Aan de hand van de drie kernwaarden van EVA: Verbinden, Verrijken en Versterken, geven we het EVA-netwerk vorm en selecteren we de activiteiten. Met als gemeenschappelijk doel: het versterken van ons talent en persoonlijk leiderschap zodat we meer vrouwen aantrekken in de top van ons primaire proces.

Verbinden

EVA is een actief netwerk met zo'n 110 leden. Er worden jaarlijks drie inspirerende themabijeenkomsten georganiseerd waar de vrouwelijke collega’s van verschillende divisies en werkmaatschappijen bij elkaar komen. Bijvoorbeeld bij een strategiesessie, workshop of lezingen met thema’s zoals situationeel leiderschap, omgaan met verschillende generaties, Artificial Intelligence en persoonlijke branding. Ook worden er lokale meet-ups georganiseerd in de vorm van lunch- en dinersessies. Hiermee creëren we verbinding, met elkaar en met Dura Vermeer als organisatie. Nieuwe collega’s worden ontmoet, ervaringen worden uitgewisseld en kennis wordt met collega’s door het hele bedrijf gedeeld.

Verrijken 

EVA draagt bij aan het ontwikkelen van persoonlijke leiderschapskwaliteiten, zodat een evenwichtig leiderschap bij Dura Vermeer wordt gecreëerd. Zo organiseert EVA bijeenkomsten met inhoudelijke relevante thema’s die bijdragen aan deze ontwikkeling. Maar de verrijking zien we met name ontstaan als binnen het EVA-netwerk de vrouwelijke collega’ met elkaar in contact komen, bijvoorbeeld door hun aanwezigheid bij de themabijeenkomsten. Door de actieve inbreng van eenieder binnen EVA en de uitwisseling van kennis en ervaring, verrijken en versterken de EVA-collega’s elkaar.  

Versterken

EVA versterkt de professionele ontwikkeling van haar leden. Verhalen van succesvolle Dura Vermeer vrouwen delen we periodiek. Aan ​​​​​​​EVA-leden wordt regelmatig gevraagd waar zij tegenaan lopen en wat Dura Vermeer kan verbeteren om vrouwen te behouden en door te laten groeien naar seniorniveau. Deze waardevolle input wordt actief gedeeld met het management zodat de organisatie hiernaar kan handelen. ​​​​​​​​​​​​​​ 

1
5

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Tine-Loes Hemmes

Adjunct-directeur Vastgoedontwikkeling en Klant & Markt Regio Overijssel, Regio Gelderland, Regio Drenthe, Regio Flevoland, Regio Friesland, Regio Groningen
Tine-Loes Hemmes
Bouw & Vastgoed

Siobhan Burger

Programmamanager sociale impact Regio Heel Nederland
Siobhan Burger

Debby van Kraaij - Rasing

Adjunct Directeur Regio Heel Nederland
Debby van Kraaij - Rasing
Facilitaire Bedrijven

Daniëlle van Dooren

Commercieel Manager | Dura Vermeer Materieel Regio Heel Nederland
Daniëlle van Dooren