Vorige
Nieuws

Nieuwe sociale huurwoningen aan de Beresteinlaan in Den Haag

Op donderdag 9 november hebben Dura Vermeer en de Wijkontwikkelingsmaatschappij Den Haag Zuidwest (WOM DHZW) de overeenkomst getekend voor de realisatie van een nieuw woongebouw met 132 sociale huurwoningen aan de Beresteinlaan in Den Haag Zuidwest. WOM DHZW is een samenwerking tussen de gemeente Den Haag en woningcorporatie Hof Wonen met als doel om een impuls te geven aan de vernieuwing van Den Haag Zuidwest. 

Ontmoeten en verbinden

Verbinding en betaalbaar wonen: dat zijn de uitgangspunten van de nieuwbouw. Op de locatie van de huidige portiekflats wordt ruimte gemaakt voor een woongebouw met twee- en driekamerappartementen. Er komen 132 woningen gericht op het sociale huursegment. Bijzonder aan het ontwerp zijn: de architectuur, de dek- en binnentuinen waar zowel privétuinen als een gezamenlijke moestuin komen. Het ontwerp ligt in handen van architect De Zwarte Hond. De duurzame appartementen worden verhuurd door Hof Wonen.

Annet de Lange, directeur WOM DHZW: “Met de vernieuwing komen er niet alleen meer betaalbare woningen in verschillende categorieën bij, maar maken we De Venen klaar voor de toekomst. Het biedt kansen aan bewoners van Den Haag Zuidwest en omgeving om door te stromen naar een goede en betaalbare huur- of koopwoning. Met dit nieuwbouwproject met 132 toekomstbestendige sociale huurwoningen zetten we een eerste stap.”

Natuurinclusief

Diverse nestkasten, insectenhotels en een bewuste keuze voor zoveel mogelijk inheemse plantensoorten, bieden ruimte aan de lokale biodiversiteit. 

Duurzaam en natuurinclusief

Ook aan de Beresteinlaan kijkt Dura Vermeer naar een groene, duurzame bijdrage. Onze bioloog gaf invulling aan de ecologische en natuurinclusieve maatregelen. Diverse nestkasten, insectenhotels en een bewuste keuze voor zoveel mogelijk inheemse plantensoorten, bieden ruimte aan de lokale biodiversiteit. 

Door het veranderende neerslagpatroon, als effect van klimaatverandering, komt er meer druk te liggen op het rioleringsstelsel. Om het regenwater te bufferen, past Dura Vermeer o.a. zakken toe in de kruipruimten die het regenwater kunnen opslaan. Vervolgens laten de zakken geleidelijk het water los, wat de druk op het rioleringssysteem verminderd. Daarnaast worden er groendaken toegepast op fietsenstallingen en hoge daken.

“Dura Vermeer werkt aan een groene, duurzame en betere toekomst. Elke dag opnieuw. Voor de aarde en voor de mens. Het welzijn van bewoners kan niet los worden gezien van de omgeving, de natuur, het klimaat en biodiversiteit. Daarom ben ik trots dat in dit project niet alleen duurzaam en betaalbaar wonen samenkomen, maar ook ontmoeting met de buurt centraal staan. Zo gaan we samen naar nul CO2-uitstoot voor 2050.", aldus Rob Tummers, directeur bij Dura Vermeer.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Rob Tummers

Directeur Klant, Markt & Maatschappij Regio Zuid-Holland
Rob Tummers