Vorige
Regiokantoor Alliander Westpoort

In verbinding met elkaar

Amsterdam
Status: opgeleverd in 2023
Bouw & Vastgoed

Ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West heeft in opdracht van Alliander het nieuwe regiokantoor van Alliander gebouwd. Het pand stimuleert ontmoetingen. Daarbij is de entreehal vrij toegankelijk, waardoor een transparante werkomgeving ontstaat die in verbinding staat met de omgeving.

Eind 2020 is gestart met de bouw van het nieuwe regiokantoor van Alliander in Westpoort Amsterdam. De circulaire ontwikkeling, naar het ontwerp van De Zwarte Hond, bestaat in totaal uit drie gebouwen die ruimte bieden aan kantoren, opleidingsfaciliteiten, werkplaatsen, magazijnen en testruimten. Het nieuwe regiokantoor krijgt de naam ‘Regiokantoor Alliander Westpoort’.

In een jaar tijd is het 9600m2 grote gebouw onder meer voorzien van nieuwe vides, trappen, loopbruggen en open kantoren op basis van ‘het nieuwe werken’. Het vernieuwde pand stimuleert ontmoetingen. Daarbij is de entreehal vrij toegankelijk, waardoor een transparante werkomgeving ontstaat die in verbinding staat met de omgeving.

Veerkrachtig en toekomstgericht

Bouwen met hout is het antwoord op toekomstbestendige en flexibele werkgebouwen. De hybride constructie met een betonnen kern en houten kolommen worden gecombineerd met grote houten vloervelden. Daarmee is het ontwerp aanpasbaar, efficiënt en veerkrachtig richting de toekomst.

Wij zijn verheugd dat wij als Dura Vermeer Bouw Midden West deze locatie met drie sprekende en flexibele gebouwen hebben opgeleverd, die bijdragen aan een groenere toekomst. Door het kantoorgebouw te realiseren in hout laten we zien dat we kiezen voor een ecologisch verantwoorde bouwmethode die de natuur minimaal belast en medewerkers van Alliander een prettige en gezonde werkomgeving biedt. Met de oplevering van deze locatie ondersteunen we Alliander in haar bijdrage aan de energietransitie.”, aldus Edwin de Kuiper, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West.  

Aantrekkelijk, duurzaam en flexibel werkgebouw

De houten constructie blijft in het zicht

In verbinding met omgeving en gebruiker

Het nieuwe regiokantoor is een duurzame make-over, waarbij we anders met grondstoffen kunnen en moeten omgaan. Kortom, circulair dus met zo min mogelijk verlies van grondstoffen.

De ruimte op en rondom de gebouwen is uitnodigend voor mens en dier. Rijke beplanting vormt een habitat voor insecten, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren. Regenwater wordt op het terrein geborgen en gebruikt voor de bewatering. Met deze inrichting levert Alliander Westpoort ook een bijdrage aan een klimaatadaptieve en natuurinclusieve omgeving.

In de houtconstructie van het kantoor- en opleidingengebouw is 560 ton CO₂ opgeslagen

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Edwin de Kuiper

Directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Edwin de Kuiper