Vorige
Costerweg Wageningen

Ontmoeting en inspiratie staat centraal bij de Costerweg

Wageningen
Bouw & Vastgoed

Ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West bouwt in opdracht van studentenhuisvester Idealis 264 studenteneenheden met hoogwaardige faciliteiten, hier kunnen studenten wonen, studeren en werken aan een mooie toekomst

Nieuwbouw met op het dak een vlindertuin

In oktober 2021 is het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwbouw op Costerweg 65 in Wageningen. Het complex bestaat uit drie gebouwen. De 144 zelfstandige studentenwoningen liggen in een gebouw van maximaal acht bouwlagen met lift. In de 12 groepswoningen is ruimte voor 120 studentenkamers met collectieve woonkeuken, toilet en badkamer. Op de daken van de drie gebouwen komen zonnepanelen te liggen. Zij zorgen voor de stroomvoorziening van het complex.

Ook is er veel aandacht besteed aan de buitenruimte. De fietsenstalling is geheel uit het zicht, met op het dak een vlindertuin die samen met De Vlinderstichting is vormgegeven.

Samen leven, koken, eten en studeren aan de Costerweg 65

Inspirerende ontmoetingsplekken

Ontmoeting en inspiratie staat centraal bij de Costerweg. In de ontmoetingsruimte in de plint kunnen studenten met elkaar afspreken in een lichte en groene omgeving. Ook kunnen studenten elkaar treffen op de betonnen traptreden aan de randen van, en ook in, de vlindertuin. Zo is de Costerweg straks een inspirerende ontmoetingsplek, waar studenten hun creativiteit en talenten kunnen ontwikkelen.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Marijke Nas

Statutair Directeur Dura Vermeer Bouw Midden West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Marijke Nas