Vorige
TudorPark

Een compleet nieuwe woonwijk

Hoofddorp
Gemeente
Bouw & Vastgoed

In TudorPark worden circa 1200 nieuwbouwwoningen gebouwd, geïnspireerd op de Engelse Tudorstijl. Door het grote aanbod in type, grootte en uitstraling van haar woningen, biedt TudorPark in Hoofddorp een thuis voor iedereen. TudorPark biedt de ruimte en sfeer van een fraai plattelandsdorp maar dan midden in de Randstad. Het is een unieke woonwijk gebouwd in de Engelse Tudorstijl: steile daken van keramische lei, ramen met roedeverdeling en schoorstenen met Chimney Pots.

Een wijk neerzetten die over 100 jaar nog net zo mooi en aantrekkelijk is. Of mooier! Dat was de uitgangspositie van Dura Vermeer bij aanvang van het project. Want dan heeft het vele groen kunnen groeien en wordt nog beter zichtbaar wat voor keuzes we gemaakt hebben ten aanzien van dichtheid in bebouwing. Die keuze is opvallend, 50% van het uitgeefbare gebied wordt maar bebouwd. Dat is een ingrijpend besluit geweest, want meer woningen zouden hogere inkomsten generen, maar TudorPark heeft nu echt de kwaliteit van een Engels Tudordorp.

TudorPark is een project waarin alle woningen een eigen identiteit hebben, en tegelijkertijd samen één herkenbare, sfeervolle wijk vormen. Er is een groot aanbod in type, grootte en uitstraling - geen nieuwbouwwoning is hetzelfde in TudorPark. Er is samenhang tussen de stedenbouw, het landschap, de openbare ruimte en de architectuur. De onderscheidende architectuur van de woningen komt terug in het omliggende landschap. Beeldbepalend is de ruime opzet van groen en water, waardoor een romantische wijk met buurtgevoel ontstaat.

De realisatie van TudorPark is voor ons een geweldige kans om alle disciplines binnen onze organisatie samen te laten werken. De ultieme combinatie van ontwikkelen, bouwen en infrastructuur! Bij de start waren we betrokken als bouwer, Ymere zou het gebied ontwikkelen. Door veranderende wet- en regelgeving trok Ymere zich terug als commercieel ontwikkelaar en richtte zich daarna op de ontwikkeling van de sociale huurwoningen. Dura Vermeer werd verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de koopwoningen en vrije sector huurwoningen en creëerde een wijk die nergens mee te vergelijken is. Heel mooi om te zien dat de door ons gekozen Tudorstijl zo populair is dat deze ook in andere nieuwbouwontwikkelingen wordt toegepast, aldus Senior Ontwikkelmanager Bas Sijmonsbergen. 

Waan je in een romantisch Engels dorp

Er zijn tientallen boeken over Tudor en de geschiedenis geschreven. Maar wie door het Engelse plaatsje Chester wandelt, beleeft het. In Chester is veel terug te zien van de originele Tudor architectuur: ramen met roedes, stijlvolle entrees, een landschappelijke en waterrijke opzet. Een inspiratiebron voor veel architecten. Zij verwerkten de vele elementen uit de Tudorstijl in hun ontwerp. De romantische architectuurstijl van van de oorspronkelijke Tudorplaatsen herken je direct in TudorPark, maar is wel op een hedendaagse manier toegepast, zodat de huizen voldoen aan de hoge eisen die we vandaag de dag aan ons huis stellen.

Dura Vermeer is inmiddels bezig met de realisatie van de laatste deelplannen. Check hieronder beelden van TudorPark en/of lees meer over het project op www.tudorpark.nl.

1
18

TudorPark vanuit de lucht - sep 2021

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Jan Kösters

Projectleider | Heeft u vragen over woningen? Mail naar: verkoop.middenwest@duravermeer.nl Regio Noord-Holland
Jan Kösters