Vorige
Hier is de Toekomst

Gebiedsontwikkeling duurzame wijk Zandpoort

Welke vraagstukken zijn er als het gaat om duurzaam wonen en werken? En hoe ziet de toekomst eruit als het gaat om de woon- en werkomgevingen die we creëren? In deze nieuwe wijk in Almere is ingespeeld op de natuurlijke elementen van de omgeving door ze onderdeel te laten zijn van de buurt. Daarbij is er gedacht aan het zo divers mogelijk maken van de beschikbare woningen zodat het op de lange termijn zo divers mogelijk bewoond kan worden. 

Duurzame gebiedsontwikkeling 

In deze gloednieuwe wijk zijn wonen en de natuur op een mooie manier met elkaar vervlochten. Door rekening te houden met zowel midden- en sociale huurwoningen is het bovendien een samenhangende wijk geworden met veel verschillende woningtypen. Zo is het gebied op zowel technische als sociale aspecten duurzaam opgezet.

 

Levensbestendig bouwen met een gezonde doorstroom 

“Alles draait uiteindelijk om het woongenot.” Om de doorstroom te verbeteren moet je wat Jan van Barneveld, directeur Alliantie ontwikkelingen B.V., betreft meer kwaliteit bouwen. Door wensen en mogelijkheden slim te vertalen én efficiënt te bouwen, zijn de kosten beperkt gebleven. Zo hebben we vanuit Dura Vermeer samen met Alliantie een prestatie van formaat kunnen leveren.

Meer over de ervaringen van Jan

Partner in passend advies gebiedsontwikkeling 

Als conceptontwikkelaar is het zaak om de ruimte en het vertrouwen te geven als het gaat om de ontwikkeling van een gebied. In Dura Vermeer zag Eric van der Sande, stedenbouwkundige gemeente Almere, een fijne partner bij het Almeerse project Zandpoort: “Het is heel fijn als een partner al in een vroeg stadium zo betrokken is en van A tot Z de zaken voor ons regelt.” 

Lees de volledige blog van Eric

Speciale gevels

De romantische gevelarchitectuur van één van de woningen in Zandpoort

Verwerking van houtelementen

De idyllische houtelementen maken de woningen bijzonder en aantrekkelijk

Door wensen en mogelijkheden slim te vertalen en door efficiënt te bouwen, zijn de kosten beperkt en hebben we met zijn allen een prestatie van formaat geleverd.

Een groene omgeving voor duurzaam bouwproject Zandpoort 

In de wijk van de toekomst woon je in een diverse buurt én samen met de natuur. De impact van groen helpt ervoor te zorgen dat de Almeerse wijk Zandpoort de komende jaren in leefbaarheid en aantrekkelijkheid zal stijgen. “Dat komt doordat we zoveel kwaliteit toevoegen.”- weet Lieuwe Conradi, conceptontwikkelaar bij Dura Vermeer, ons te vertellen. 

Meer over een aantrekkelijk wijk bouwen

Woningen bouwen met impact 

Het betaalbaar maken van midden- en sociale huurwoningen kan best een uitdaging zijn. Al in een vroeg stadium werkten we samen met betrokkenen die de wijken van Almere goed kennen, zoals makelaars en bewoners uit de omgeving. Zo konden we de wijk Zandpoort tot een succes maken. Thiemo Ikink, projectontwikkelaar bij Dura Vermeer, weet je er meer over te vertellen. 

Meer over deze gebiedsontwikkeling

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Thiemo Ikink

Projectontwikkelaar Regio Overijssel
Thiemo Ikink