Vorige

Tips van Dave Duurzaam boodschappen doen

Collega Dave Arensman heeft ervoor zichzelf een sport van gemaakt om de uitgaven voor hem en zijn gezin zo duurzaam en goedkoop mogelijk te maken als het gaat om boodschappen. Dit heeft geresulteerd in een besparing van tientallen euro's per week. Niet slecht toch? Hij heeft de tips voor ons op een rij gezet; haal er vooral uit wat voor jou werkt.

Als het verwarmen van mijn huis zoveel duurder gaat worden, dan wil ik mijn boodschappen zo duurzaam en goedkoop mogelijk maken.

Dit was voor Dave hét argument om al zijn uitgaven op het gebied van boodschappen eens inzichtelijk te maken. Nu is het zo dat de verwarming niet meer aan hoeft. Maar besparen is natuurlijk nooit verkeerd!

 

De eerste tips: snel & makkelijk 

  1. Maak altijd een lijstje met je benodigdheden en wijk hier niet van af. Zo is de verleiding om andere producten te kopen kleiner; 

  2. Probeer alle inkopen voor een hele week te doen. Meerdere keren per week boodschappen doen pakt altijd duurder uit en de bovengenoemde verleiding wordt hierdoor groter. 

 

Tip 3: dicht bij de bron kopen 

Dave gaat zelf elke zaterdagochtend met zijn 3-jarig zoontje langs een lokale boer. Vervolgens halen ze de rest van de boodschappen bij de supermarkt. Het is hun wekelijkse uitje en altijd erg gezellig.  

 

Groente en fruit bij een lokale boer is vaak veel goedkoper, maar ook nog eens veel beter van kwaliteit. Het gaat dan wel om de producten die ze zelf oogsten. Zoek jouw lokale groenteboer bijvoorbeeld op via: www.lekkersdichtbij.nl

 

Tip 4: koop groente & fruit uit de vriezer  

Groente en fruit uit de vriezer: hartstikke goed van smaak en makkelijk toe te passen door ze even te laten ontdooien, direct door de kwark of yoghurt te gooien of te verwerken in een gerecht. 

Direct na het oogsten worden groente & fruit ingevroren dus behouden ze de vitamines goed. Het is dus vaak verser en goedkoper dan het groente en fruit op de groente-afdeling en ook nog eens makkelijk en snel te gebruiken tijdens het koken.  

 

Tip 5, de laatste: koop je kruiden online 

Poeders en kruiden zijn in de supermarkt erg duur. Eens per twee maanden koopt Dave deze online bij https://nl.pit-pit.com/. Zie hier het verschil:

 

Paprikapoeder: 

  • Pit & Pit: 29,90 / kilogram; 

  • Jumbo: 61,28 / kilogram; 

  • Verstegen: 77,89 / kilogram. 

 

Italiaanse kruiden: 

  • Pit & Pit: 55,80 / kilogram; 

  • Jumbo: 75,09 / kilogram; 

  • Verstegen: 79,00 / kilogram. 

 

 

Hopelijk heeft Dave je weten te inspireren om op een andere manier boodschappen te doen. Was dit artikel nuttig voor jou? Geef dan even een like onderaan de pagina. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je sowieso bij Dave terecht.  

 

Terug naar de hoofdpagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.