Vorige
Voor mens én aarde

Het Goede Doen

De wake-up call

Een kleine verandering is niet genoeg om het positieve verschil te maken voor de mens én de aarde. De grote uitdagingen van vandaag laten zien dat het op veel vlakken echt radicaal anders moet. Daar hebben we alles en iedereen bij nodig. Daarom zetten we bij Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed in op Het Goede Doen, in alles wat we doen. We denken niet meer in 'of', maar in 'én'. 

voor mens én aarde

Nieuwe wijken, buurten en gebouwen die we ontwikkelen en bouwen, staan er voor minimaal 100 jaar, en het liefst nog veel langer. Wat we nu doen, heeft verstrekkende gevolgen voor later. Daarom willen wij bij Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed verantwoordelijk bouwen, voor de mens én voor de aarde.

Als bouwsector alleen zijn we verantwoordelijk voor maar liefst 39% van de wereldwijde uitstoot van CO2. En dus ook voor de vermindering ervan. Als we dat nú goed doen, hebben wij én toekomstige generaties daar plezier van. Met andere woorden: we moeten nú collectief Het Goede Doen

 

“Juist wij, als familiebedrijf kunnen in de stijgende complexiteit het verschil maken voor huidige en toekomstige generaties. Nu meer dan ooit.” 

- Marieke Mentink, Directeur Vastgoed

de vier pijlers

Met behulp van vier pijlers maken we strategische keuzes voor een gezonde en voortvarende toekomst voor iedereen. 

Samenleving versterken

Alles binnen de omgeving waar we wonen hangt met elkaar samen. Van waar we daadwerkelijk wonen tot de voorzieningen die er zijn.

Aarde koesteren

Samen willen we de aarde mooi en leefbaar houden. Overal waar we bouwen, houden we dan ook rekening met de natuur.

Ruimte optimaliseren

Om onze footprint te beperken moeten we meer mogelijk maken op minder vierkante meters. Zo krijgt de natuur de ruimte.

Technologie benutten

Data en technologie zijn geen doel op zich. Het helpt efficiënter samen te werken, nieuwe oplossingen te vinden en slimmere keuzes te maken.

De mensen, de mentaliteit en de organisatie

Het Goede Doen is in de grote transities die we nu doormaken onze koersbepaler, ons geweten (de meetlat) en de agendasetter voor gesprekken en samenwerkingen met klanten en partners. Bij Dura Vermeer willen we blijvend mooie leefomgevingen creëren, waar mensen uit alle lagen van onze samenleving gelukkig kunnen wonen, werken en groeien.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Marieke Mentink

Directeur Vastgoed Regio Heel Nederland
Marieke Mentink
Bouw & Vastgoed

Koert Terhürne

Statutair Directeur en directievoorzitter
Koert Terhürne