Vorige

Activiteit Hoogspanning

Hoogspanningsmasten Ulft

Nieuwe eisen door duurzame energie

De toename van de productie en het gebruik van duurzame energie stelt extra en nieuwe eisen aan het transport van energie. De duurzame bronnen leveren immers niet een constante stroom aan vermogen, waardoor het net piekbelastingen moet kunnen opvangen. Ook moeten er steeds vaker grotere vermogens over grote afstanden worden vervoerd, bijvoorbeeld bij de import van stroom uit waterkracht, duurzame bronnen uit andere landen of windparken op zee. 

EEN BREED PAKKET

Om hierop voorbereid te zijn, zijn zowel aanpassingen aan de onderstations als de hoogspanningsverbindingen noodzakelijk. Dura Vermeer realiseert samen met onze partner SPIE onderstations of breidt deze uit. Daarbij verzorgen wij tevens het omgevingsmanagement, de engineering en het ontwerp, de bouw van de dienst- en transformatorgebouwen en overige infrastructuur. Ook realiseren wij de tijdelijke voorzieningen voor de aanvoer en montage van transformatoren. 

Hoogspanningsmasten langs de snelweg

Partner SPIE

Realiseren we zowel aanpassingen aan onderstations als hoogspanningsverbindingen.

Toename van duurzame energie

Hiervoor zijn verschillende aanpassingen noodzakelijk.

WINDTRACK

Voor de uitbreiding en aanpassing van het hoogspanningsnet richten wij ons met name op alle infrastructurele werkzaamheden die hiervoor noodzakelijk zijn, inclusief de vervanging van oude vakwerkmasten door de nieuwe ‘wintrack’ of ‘bipole’ masten. Wij tekenen hierbij voor het ontwerp en de realisatie van de nieuwe fundering en werkwegen, regelen de vergunningen en vullen het omgevingsmanagement in. Wij zorgen daarmee voor een feilloze planning en realisatie. 

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact met ons op. 

Expertises

Bekijk deze gerelateerde expertises en activiteiten.

Bekijk alle Expertises

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!