Vorige

Activiteit Windparken en fundaties

Windparken en servicewegen.

Windenergie in ons windrijke land

Windenergie. Het is één van de meest veelbelovende vormen van duurzame energie. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat er in 2030 tenminste 35 terawattuur duurzame elektriciteit op land geproduceerd moet worden. Windenergie is een belangrijke vorm van duurzame energie om dit doel te halen. 

VOORBEREIDING

Hoe veelbelovend ook, de realisatie blijkt niet altijd eenvoudig. Men wil meer windenergie, maar bijna niemand een windmolen in zijn achtertuin. Het vinden en plannen van een optimale locatie van een enkele windmolen of een windpark vergt daarom een zorgvuldige en daardoor vaak langdurige voorbereiding. Na goedkeuring is het vervolgens zaak de installatie(s) zo snel mogelijk te realiseren, zodat de exploitatie en daarmee de terugverdientijd kan beginnen. 

Windmolen fundaties

Windenergie

Eén van de meest veelbelovende vormen van duurzame energie.

Fundatie windmolen

Wij helpen

Bij het uitwerken van de plannen, het ontwerp en de engineering van het windpark.

KENNIS EN AFFINITEIT

Om dit proces soepel te laten verlopen, zijn kennis van het bouwproces en affiniteit met het werken in een complexe omgeving essentieel. Dura Vermeer heeft beide in huis. Wij helpen opdrachtgevers – of dat nu een projectontwikkelaar, particulier of energiebedrijf is – bij het uitwerken van de plannen, het ontwerp en de engineering van het windpark. Dit doen wij in nauwe samenwerking met de leverancier van de windturbines en specialistische systemen. Wij ontwerpen vervolgens voor de aanleg van de infrastructuur (uiteenlopend van de toevoerwegen tot en met de fundaties voor de molens) en regelen alle benodigde vergunningen en afstemming met de omgeving. Al naar gelang de wensen doen wij dit voor één of meerdere onderdelen of voor het gehele project door onze klant volledig te ontzorgen. 

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact met ons op. 

Windparken voor een energieneutrale toekomst

Expertises

Bekijk deze gerelateerde expertises en activiteiten.

Bekijk alle Expertises

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!