Vorige
Nieuws

1 miljoen euro subsidie voor bouw- en transportlaadplein WattHub

Elektrisch laadplein WattHub Geldermalsen (1)

WattHub, een innovatief bedrijf dat zich richt op duurzame oplossingen voor transport en logistiek, maakt vandaag bekend dat zij € 1.000.000,- subsidie ontvangt vanuit de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB) van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. WattHub is ontstaan vanuit het project Dijkversterking Tiel-Waardenburg (uitgevoerd door bouwcombinatie Mekante Diek, bestaande uit Ploegam, Van Oord en Dura Vermeer) en in samenwerking met Betuwewind, een lokale energiecoöperatie in West Betuwe. Van de subsidie gaat ongeveer 50% naar de bouw van het laadplein en 50% is bedoeld voor onderzoek naar de praktijkervaring omtrent laden, plannen en inzet van elektrisch bouwmaterieel. 

Eerste laadplein ter wereld 

Met onder andere deze subsidie bouwt WattHub in Geldermalsen de eerste laadplek ter wereld voor vrachtwagens en zwaar materieel en maakt zo emissieloos bouwen en transport toegankelijk. Hiervoor maken de bouwers zoveel mogelijk gebruik van lokaal opgewekte duurzame energie, zoals windenergie en zonnepanelen, waardoor het netwerk niet belast hoeft te worden.  

1
4

Fotografie: Paul Poels

Schonere bouwsector

"Wij zijn ontzettend blij met deze subsidie”, vertelt Barend Klijn, contractmanager bij WattHub. “Het is voor ons een geweldige kans om onze innovatieve oplossingen voor bouw, transport en logistiek in de praktijk te brengen. Wij zien de subsidie als erkenning voor het harde werk dat we doen om de bouw- en transportsector schoner en duurzamer te maken. Het ministerie onderstreept hiermee het belang daarvan."  

Voor de bouwvak 2023 klaar 

De werkzaamheden voor de bouw van het laadplein zijn inmiddels gestart en zijn naar verwachting medio juni voltooid. Het laadplein wordt beschikbaar voor bedrijven en speelt een belangrijke rol in de transitie naar een duurzamere bouw- en transportsector. Zo zetten we een grote stap naar een schone toekomst in de bouw. 

 

ga voor meer informatie naar watthub.nl


Op naar Net Zero

Dura Vermeer werkt aan een groenere, betere en duurzame toekomst. Elke dag opnieuw. Wij hebben een kraakhelder doel. Nul CO2-uitstoot vóór 2050. Dit lukt ons niet alleen: met al onze collega’s en iedereen in de keten kunnen we de teller versnellen. Ook dit initiatief telt op naar nul uitstoot. Zo gaan we samen ‘Op naar Net Zero’. Meer weten? Ga naar opnaarnetzero.nl

Lees meer van Dura Vermeer Infra Participaties Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!