Vorige
Nieuws

79 duurzame en betaalbare koopwoningen in Spijkenisse

Op 15 mei vond de feestelijke handeling plaats van Waterzeil fase 1: 26 duurzame appartementen en 24 eengezinswoningen in Spijkenisse. Dit bijzondere moment werd door wethouder Grondzaken, Martijn Hamerslag (gemeente Nissewaard), wethouder Chris Hottentot Ruimtelijke Ontwikkeling (gemeente Nissewaard) en Bart van Dijk (directeur Dura Vermeer) ingeluid. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2025.

Inmiddels is 94% van de woningen verkocht en is de bouw van Waterzeil fase 1 in volle gang. In totaal ontwikkelt en bouwt Dura Vermeer in Waterzeil, tussen de Oude Maas en het stadscentrum van Spijkenisse, 79 duurzame koopwoningen. Het nieuwbouwproject vormt het sluitstuk van de gebiedsontwikkeling De Haven Spijkenisse. Met dit project levert Dura Vermeer Bouw Zuid West een belangrijke bijdrage in een gevarieerd woningaanbod in Spijkenisse, die de doorstroming op de woningmarkt bevordert door het gevarieerde woningaanbod van eengezinswoningen voor starters en doorstromers en appartementen voor empty nesters.

Wethouder Hamerslag van Grondzaken is blij met de ontwikkeling van Waterzeil: “Door gezamenlijk met Dura Vermeer gronden te ontwikkelen blijven we een woningvoorraad toevoegen aan de gemeente waar veel vraag en behoefte naar is. De tevredenheid van de huidige bewoners van deze mooie wijk laat zien dat we moeten blijven bouwen voor de behoefte van onze inwoners en kijken uit naar toekomstige samenwerkingen aan onder ander de Dijk.”

Betaalbare woningen in Spijkenisse

In Waterzeil valt meer dan een derde van het duurzame woonprogramma onder de zogeheten NHG-kostengrens. Kopers konden een lening afsluiten met NHG, waarbij ze konden opvragen of zij in aanmerking kwamen voor een starterslening bij de gemeente Nissewaard. Met een starterslening is het mogelijk om bovenop de maximale hypotheek met NHG een extra bedrag te lenen. Hierover betaalt de koper tijdelijk geen rente en aflossing. Met dit initiatief wilden de gemeente en Dura Vermeer het woningaanbod naast het midden – ook een hogere segment toegankelijk maken voor starters. Wethouder Hottentot van Ruimtelijke Ontwikkeling zegt hierover: “Met dit project zorgen we voor meer diversiteit aan woningen, zodat iedereen een woning kan vinden die bij hen past. De komende jaren werken we verder aan een uitgebalanceerd en gevarieerd aanbod, met oog voor de duurzame eisen van deze tijd.”

 

Nautische sferen aan de Oude Maas

Het project heeft de uitstraling van een oudhollandse havenstad. De nautische sferen zijn hier duidelijk voelbaar vanwege de havenkade met de watertaxi voor de deur en de ligging van de Oude Maas om de hoek. Bart van Dijk, directeur Dura Vermeer: “We zijn trots dat we met de realisatie van Waterzeil deelgebied de Haven tot een fraaie afronding kunnen brengen. De Haven heeft zich ontwikkeld tot een geliefde woonplek waarbij het fijn is dat we met een groot aandeel betaalbare woningen in dit project een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de grote vraag die in dit segment bestaat.”

 

De Haven Spijkenisse

Waterzeil is onderdeel van De Haven Spijkenisse, met De Elementen als overkoepelende gebiedsontwikkeling. De Haven Spijkenisse betreft een gebiedsontwikkeling van VOF Dijkzone: een samenwerkingsverband tussen Dura Vermeer, Ballast Nedam Development en VORM.


Wonen in Waterzeil

Meer informatie over het project is te vinden op www.waterzeil-spijkenisse.nl. De bouw is inmiddels gestart. Er zijn nog drie appartementen beschikbaar, die begin 2025 worden opgeleverd.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.