Vorige
Nieuws

Aanleg duurzame busremise met elektrische asfaltset

Elektrische asfaltset Dura Vermeer duurzame busremise Lelystad Airport

Dura Vermeer is druk bezig met de realisatie van een nieuwe, tijdelijke busremise nabij Lelystad Airport. Aangezien openbaarvervoermaatschappij EBS vanaf 10 december met elektrische bussen gaat rijden, is er een nieuwe busremise met oplaadvoorzieningen nodig. Voor de aanleg van het asfalt is voor het eerst de volledige elektrische asfaltset ingezet in de Flevopolder. Hiermee wordt ook in deze regio een mooie stap gemaakt in onze ambities op het gebied van CO2-reductie.  

Duurzame uitvoering 

Het asfalt is uitgevoerd met de elektrische asfaltmachine en meerdere elektrische walsen. De machines werken op verwisselbare batterijpakketten waarop ze een volle werkdag kunnen draaien. Daarnaast is op dit werk ook een elektrische vrachtwagen voor transport van het asfalt ingezet. Zo is in vier dagen tijd de gehele busremise voorzien van een onderlaag en deklaag asfalt.  

Op naar Net Zero 

Het plein wordt verder ingericht met 28 oplaadpunten voor elektrische bussen. Daarmee wordt bijgedragen aan duurzaam vervoer in de regio. Daarnaast verkennen we met opdrachtgever EBS de mogelijkheid om het laadplein te gebruiken voor het opladen van groot materieel. Zo gaan we samen op naar Net Zero! 

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Jaap Miggels

Bedrijfsleider Dura Vermeer Infra Noord West Regio Noord-Holland, Regio Flevoland
Jaap Miggels