Vorige
Nieuws

AM en Dura Vermeer geven startsein realisatie 58 appartementen in Hefkwartier te Rotterdam

VOF Entrepothaven (een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM en Dura Vermeer Bouw Zuid West) heeft het startsein gegeven voor de bouw van 58 appartementen (fase X) in het Hefkwartier in Rotterdam. VOF Entrepothaven realiseert hier vier studio appartementen, 52 drie- en vierkamerappartementen en twee penthouses. Paul van der Veen, gebiedsontwikkelaar stadsdeel Feijenoord van de gemeente Rotterdam, Gilbert Kokenberg, directeur projecten bij AM en Robert Meijerink, bedrijfsleider bij Dura Vermeer Bouw Zuid West, gaven symbolisch het startsein voor de bouw. Met deze duurzame appartementen wordt de woonfunctie van het stadsdeel Feijenoord in Rotterdam verder versterkt en wordt toegewerkt naar de voltooiing van de gehele gebiedsontwikkeling.

De 58 appartementen van fase X vormen de laatste fase van de gebiedsontwikkeling Hefkwartier. Het appartementengebouw fase X is het derde appartementengebouw van de stoere noordelijke wijkrand aan de Maas en ligt op de hoek van de Nassaukade en Oranjeboomstraat. Het hart van het Hefkwartier is al eerder gerealiseerd en heeft een autovrij hof waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen de ruimte hebben om veilig te spelen. Alle woningen in deze fase zijn ontworpen door Inbo Architecten. De realisatie is in handen van Dura Vermeer Bouw Zuid West. 

Hefkwartier
Het Hefkwartier is deel van een aantrekkelijke wijk waar jong en oud, alleenstaanden, starters, tweeverdieners en gezinnen samenkomen. De eerste fases worden al bewoond en hierdoor is er al volop levendigheid in de wijk. Het hoogste punt van de bouw van de woningen in fase D, Y, Z is onlangs bereikt. De oplevering van fase X wordt verwacht in 2024.

Duurzaam en toekomstbestendig
Hefkwartier wordt duurzaam ontwikkeld met een hoge ambitie op het gebied van energie en comfort. Alle appartementen worden uitgevoerd met vloerverwarming en aangesloten op het stadsverwarmingsnet. Dit zorgt in combinatie met een goede isolatie voor een energiezuinige woning, die duurzaam en toekomstbestendig is. De bewoners kunnen gebruikmaken van deelmobiliteit. In het Parkeerhof komen elektrische (bak)fietsen en elders in het plan worden deelauto’s geplaatst. Meer informatie over het project is te vinden op www.hefkwartier.nl

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!