Vorige
Blog

Ambitieus HR-duo Sandra en Maartje gaan voor unieke menskwaliteiten

Kort na elkaar startte Sandra Reitsma, HR Manager, en Maartje Ouwehand, HR Adviseur, als het verfrissende nieuwe HR-team van Dura Vermeer Bouw Midden West. Inmiddels zijn Sandra en Maartje al ruim 3,5 jaar werkzaam bij de groengele club en is het duo niet meer weg te denken uit de organisatie.  

Dat wordt wel duidelijk als Sandra en Maartje met de collega’s over projectlocatie Alliander Westpoort in Amsterdam lopen. Sandra: “Regelmatig zijn we op één van de projectlocaties aanwezig. Het bezoek is een van onze vaste werkzaamheden, zodat we naast onze collega’s op kantoor ook bij onze collega’s op de bouwlocaties precies weten wat er speelt”. Maartje vult aan: “Onze collega’s noemen we eigenlijk steevast ‘onze toppers’, want dat zijn ze! En het geeft ook de cultuur van de organisatie weer". “De verbinding tussen onze collega’s op kantoor en de bouwlocaties is enorm belangrijk”, vult Sandra aan. “De afgelopen jaren en juist ook in de coronaperiode hebben we hard gewerkt om de verbinding en de samenwerking op de werkvloer te versterken en verder te verankeren in onze cultuur. “Zo hebben we en behouden we met elkaar de drive om iedere keer weer projecten te maken waar we trots op zijn”, aldus Sandra. “Bovendien word ik enorm blij als ik mensen vrolijk en vol energie hun werk zie doen en met passie daarover vertellen, daar doen we het allemaal voor. De dynamiek is altijd leuk, vooral omdat Maartje en ik niet uit de bouwwereld komen. Daarnaast vinden beiden het fantastisch om de geboekte vooruitgang van onze collega’s op de projecten te zien”. 

De verbinding tussen de collega’s op kantoor en de projectlocaties is enorm belangrijk

Sandra en Maartje zijn dan ook een vast gezicht op de projectlocaties

Uitdaging 

Toen Sandra en Maartje begonnen bij Dura Vermeer Bouw Midden West lag er een mooie uitdaging om alles op HR-gebied te professionaliseren “We hebben veel ruimte gekregen om het op onze eigen manier in te vullen. Dit hebben we onder andere gedaan door alle HR-processen in kaart te brengen, te optimaliseren en vast te leggen, maar ook door de verbinding te zoeken met alle collega’s”, vertelt Sandra. Maartje: “Dura Vermeer is echt een ‘mensenorganisatie', dus het is voor ons vanzelfsprekend dat onze collega’s het vertrekpunt vormen bij elke stap die we zetten”. Vol bevestiging knikt Sandra mee: “Zij maken het elke dag waar. Van het winnen van tenders en uit ontwikkelen en bouwen van nieuwe leefgebieden tot aan de bouw van majestueuze kantoorpanden. Bovendien zijn onze collega’s de draaiende motor achter het verbeteren en versnellen van duurzame en innovatieve oplossingen”.  

Iedereen uniek 

Iets waar Sandra en Maartje erg trots op zijn is de balans in het personeelsbestand. Van jong professionals tot aan de toename van het aantal vrouwelijke collega's en collega’s met een culturele achtergrond. Sandra: “Diversiteit en inclusie wordt breed gedragen binnen Dura Vermeer, maar het is ook mooi dat binnen Bouw Midden West de resultaten daarvan steeds meer zichtbaar worden.” Sandra: “Diversiteit op de werkvloer heeft pas echt meerwaarde als er verschil mag zijn! We besteden hier op diverse manieren aandacht aan en bouwen voort aan de betekenis van diversiteit met hetgeen wat iedereen bezit: unieke eigenschappen. We zijn niet op zoek naar het schaap met de vijf poten. Iedereen is uniek en samen vullen we elkaar aan en worden we samen nog beter. Maartje vult aan: “Diversiteit haalt het beste uit de samenwerking! Iedereen kijkt vanuit zijn eigen optiek en levert een bijdrage om de kwaliteit van elkaar en het werk naar een hoger niveau te tillen, dat hebben we nodig!” 

Als het gaat om kwaliteit kijken Sandra en Maartje naar unieke menskwaliteiten

De mensen in ons bedrijf zijn het belangrijkste goed, zonder onze collega's komen wij nergens

Ontwikkeling en kwaliteit 

De mensen in ons bedrijf zijn het belangrijkste goed, zonder onze collega's komen wij nergens. “Dat begint bij een warme landing in de organisatie, je thuis voelen en jezelf kunnen zijn. Door iedereen in zijn kracht te zetten geloven wij dat de resultaten volgen. We zetten daarom optimaal in op ontwikkeling, groei en het borgen van kwaliteit. We stimuleren en faciliteren zowel de persoonlijke als professionele ontwikkeling door onder andere workshops op het gebied van eigenaarschap, ondernemerschap, themabijeenkomsten, opleidingen, trainingen en coaching”, aldus Sandra. Maartje: “Anderzijds wanneer collega’s een doel voor ogen hebben, stimuleren we hen ook om daar zelf achteraan te gaan. Uiteindelijk staat men zelf aan het roer van zijn of haar eigen ontwikkeling. We hebben hier al mooie voorbeelden van.” “Als het gaat om kwaliteit kijken we naar unieke menskwaliteiten”, vertelt Sandra verder. “Wij vinden het belangrijk dat onze collega’s zich als professional maar vooral ook als mens verder ontwikkelen. Het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. De combinatie van deze groeifactoren brengt onze organisatie zoveel meerwaarde. Het is aan ons om onze collega’s daar bewust van te maken en daarin met elkaar de balans aan te brengen.”  

Ambities 

Gelet op de grootte van de werkmaatschappij en de groei die we hebben doorgemaakt is een goede samenwerking binnen een team van twee essentieel. Dat Sandra en Maartje een gouden duo zijn gaat menig collega niet ontkennen. “We hebben maar één blik van elkaar nodig, dan weet ik precies wat Sandra bedoelt”, lacht Maartje. Sandra lacht uiteraard mee, “Hoe fantastisch is dat, maar naast al het plezier hebben we ook enorm veel ambitie en willen we een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze organisatie en collega’s.  
Zo hebben Sandra en Maartje de afgelopen jaren HR binnen Dura Vermeer Bouw Midden West weer opnieuw op de kaart gezet en zijn er grote stappen gemaakt in de thema’s als onboarding, evaluatiecyclus, opleiding en ontwikkeling, maar ook op het gebied van digitalisering en instroom van nieuwe collega’s. Zo is het traineeship voor HBO en WO afgestudeerden vernieuwd en op maat gemaakt voor Dura Vermeer Bouw Midden West. De resultaten daarvan hebben we al mogen zien in de vorm van het grote aantal trainees, waarin vrouwen steeds sterker vertegenwoordigd zijn. Komend jaar gaan we het traineeship uitbouwen voor MBO afgestudeerden. Ook gaan we nog meer stagiaires dan voorgaande jaren de kans geven om kennis en ervaring op te doen bij onze organisatie”. Maartje: “Dit kunnen we uiteraard niet zonder onze veerkrachtige collega’s. Door hun investering in tijd en het overbrengen van de kennis en kunde kunnen we dit mogelijk maken. Wij zijn trots op onze toppers!”  

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.