Vorige
Blog

Bakkie keetkoffie met uitvoerder Marco Hof

Marco Hof drinkt graag de hele dag door koffie. Thee? Niet aan hem besteed! Hij geeft de voorkeur aan een heerlijk bakkie zwarte koffie. Marco is bijna 5 jaar in dienst bij Dura Vermeer als hoofduitvoerder en is trots op de projecten waar hij nu aan werkt en vertelt er, uiteraard onder het genot van zijn geliefde koffie, graag meer over! 

Vertel, op wat voor project zit je? 

Ik ben hoofduitvoerder op project Factory en het project Lookout en Townhouses. Beide projecten zijn gelegen in de gebiedsontwikkeling Elements in Haarlem. Factory is een transformatieproject, waarbij we bestaand oud kantoorpand volledig hebben gestript en getransformeerd naar een woongebouw met 96 unieke, industriële lofts en commerciële ruimte. Lookout en Townhouses, vaak in één adem genoemd, is een project met respectievelijk 8 appartementen, 10 grondgebonden woningen en een commerciële ruimte.  

Kun je wat meer vertellen over Elements? 

Elements Haarlem is onderdeel van een grotere binnenstedelijke herontwikkeling in Schalkwijk Midden. Het voormalige bedrijventerrein wordt getransformeerd in een autoluwe, groene en duurzame stadsbuurt. In totaal worden hier ruim 300 woningen gerealiseerd. Een mix aan koop- en huurnieuwbouwappartementen, gezinswoningen en commerciële ruimte en dat alles in een bijzonder groen stadspark.  

Het middelpunt van Elements is het voormalige hoofdkantoor van Fluor. Zoals gezegd is dit kantoor getransformeerd naar appartementencomplex Factory. Naast Factory zijn recent de appartementengebouwen Amerika en Suriname opgeleverd. Deze zijn gebouwd voor en opgeleverd aan Bouwinvest. Daarnaast bouwen we hier nog aan de woningen en appartementen van Townhouses en Lookout.  

In welke fase zit het project nu?  

Zo'n drie maanden geleden zijn we gestart met de opleveringen van de woningen in Factory en inmiddels zijn alle 96 woningen overgedragen aan hun nieuwe eigenaar! We zijn op dit moment bezig met de laatste opleverpunten en het afronden van de commerciële ruimte. Voor Lookout en Townhouses zitten we nog iets eerder in het proces: we zijn hier volop bezig met de afbouw en de gevel. Het dak van zowel de woningen als de appartementen is inmiddels waterdicht en op beide daken zijn de installaties aangebracht. Dat betekent voor de appartementen van Lookout dat we bezig zijn met het plaatsen van de binnenwanden, de voormontage van de installaties en het metselen van de gevels. Bij de woningen van Townhouses worden de steigers gedemonteerd om de gevelkozijnen te kunnen plaatsen waarna er gestart wordt door de tegelzetter en we de woningen verder kunnen afwerken richting oplevering. 

Factory is het hart van de gebiedsontwikkeling, met rechtsvoor Lookout en linkservan Townhouses.

Factory is voorzien van een bijna volledig glazen gevel

Het streven is de woningen eind dit jaar / begin volgend jaar op te kunnen leveren aan de kopers. Voor de appartementen geldt dat we deze begin volgend jaar gaan opleveren. Deze appartementen worden woonklaar opgeleverd door onze showroom THUIS. Dat betekent dat de woning inclusief keuken, vloer- en wandafwerking en eventueel raamdecoratie wordt opgeleverd. De kopers kunnen er na oplevering meteen in! 

Wat is jouw rol binnen deze projecten?  

De afgelopen periode was dat vooral om te zorgen dat de woningen binnen Factory zonder problemen konden worden opgeleverd. Verder ben ik natuurlijk verantwoordelijk voor de bouwplaats, ben ik samen met collega’s Mitchell en Jeffreij het aanspreekpunt voor onze onderaannemers en probeer ik steeds met een helikoperview naar het project te kijken. Daar krijg je altijd weer nieuwe inzichten van! Daarnaast houd ik me bezig met de planning en begroting. Voor Lookout en Townhouses monitor ik dan ook samen met de projectleider de financiële zaken, om te zorgen dat we binnen de gestelde planning en budgetten blijven. Tenslotte begeleid ik Mitchell en Jeffreij, beide afkomstig uit een andere branche, in het vak uitvoering. Het is heel waardevol en ook leerzaam voor mij om mijn kennis en kunde over te dragen aan de volgende generatie. Hun leergierigheid en positieve instelling zorgen ervoor dat ik dat met heel veel plezier doe. 

Wat vind jij buitengewoon aan dit project?  

Elements is een hele bijzondere gebiedsontwikkeling. Je vindt hier een mix aan huur- en koopappartementen en Elements is tevens voorzien van een zogeheten SmartDock.

Je ziet het gebied met de opleveringen nu echt tot leven komen en dat maakt het ook zo leuk om eraan te werken. Specifiek buitengewoon aan Factory is het feit dat het een transformatieproject is. De gevel is ook echt een bijzonder aspect en wat ik nog niet heb genoemd: op Factory is een hele groene daktuin aangelegd voor alle bewoners! De appartementen van Lookout worden zoals ik al eerder aangaf woonklaar opgeleverd. Dat is iets dat we al vaker doen, maar ik persoonlijk nog niet eerder heb meegemaakt. Ik ben dan ook nieuwsgierig of dit concept extra uitdagingen meebrengt voor ons als uitvoerder!  

Wat is de grootste uitdaging binnen dit project? 

Ik heb de projecten niet al te lang geleden overgenomen. Dat betekent dat ik ze eerst eigen heb moeten maken en veel uit heb moeten zoeken. Dat kost wat tijd en energie in het begin, maar het maakt het ook uitdagend! Zeker als je ziet als je zaken geregeld krijgt, daar word ik echt blij van. We zijn opgestapt op een al rijdende trein en die hebben we als team rijdende weten te houden. Stoppen wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen en dat is gelukt. Dat geeft mij een goed gevoel. 

Wie verdient volgens jou een compliment binnen dit project, en waarom?  

Sowieso verdient wat mij betreft het hele team een compliment. Het is heel fijn met iedereen samenwerken. Er is respect voor elkaars werk en goede communicatie onderling. Dat zorgt voor een hele goede werksfeer. Als ik dan toch iemand nog in het bijzonder in het zonnetje mag zetten zijn dat 2 personen. Jakub onze oplevertimmerman die bijna alles kan. Hij heeft ons enorm geholpen tijdens de opleveringen en Milan, onze trainee en aankomend ontwikkelaar, die zich als een vis in het water beweegt als uitvoerder en ons heeft ondersteund bij diverse werkzaamheden! 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.