Vorige
Nieuws

Bewoners ‘Amerika’ en ‘Suriname’ van gebiedsontwikkeling Elements nemen vol enthousiasme intrek in hun nieuwe woning

De bewoners van de gebouwen ‘Amerika’ en ‘Suriname’, in de gebiedsontwikkeling Elements, hebben vol enthousiasme intrek genomen in hun nieuwe woning. De in totaal 190 woningen verdeeld over de twee gebouwen, zijn aan het begin van deze zomer door Dura Vermeer Bouw Midden West opgeleverd aan opdrachtgever Bouwinvest Residential Fund. Inmiddels zijn alle woningen gereed voor bewoning en hebben de eerste huurders hun sleutels ontvangen.

Amerika en Suriname

Het Amerikablok, bestaande uit drie gelaagde blokken met 118 appartementen en 31 bijzondere maisonnettes, is ontworpen door Koschuch Architects. De baksteengevels langs de Amerikaweg zijn simpel, strak en stoer. En aan de ‘achterkant’ dalen ze getrapt af naar het groen van het stadspark. Op twee van de daken stadstuin.

Aan de andere kant, de Europaweg, rijkt het Surinameblok met 41 superlichte appartementen naar ontwerp van MeesVisser. De gevels zijn deels met hout bekleed, passend bij de groene omgeving.

Multifunctionele parkeeroplossing die verbindt

Parkeren kan in één van de 52 aanwezige parkeerplaatsen in het Amerikablok. In de naastgelegen houten met klimplanten ‘beklede’ parkeergarage zijn nog eens 79 parkeerplaatsen voor huurders aanwezig. In deze zogeheten Mobility Hub is, naast parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers, een ‘SmartDock’ ingericht. Bewoners kunnen gebruikmaken van een groot aantal deelauto’s en -fietsen. Daarnaast komt er een werkcafé voor de buurt en een servicepunt voor het ophalen en wegbrengen van pakketten. SmartDock van Elements is dé ontmoetingsplek van de wijk. Hier komen bewoners en gebruikers samen thuis.

De achtergevel van Amerika daalt getrapt af naar het groen van het stadspark

Smart Dock van Elements is dé ontmoetingsplek van de wijk. Hier komen bewoners en gebruikers samen thuis.

Gezonde en duurzame leefomgeving

De gebouwen ‘Amerika’ en ‘Suriname’ zijn onderdeel van de gebiedsontwikkeling Elements. Deze ontwikkellocatie in oostelijk Haarlem is onderdeel van de grotere binnenstedelijke herontwikkeling in Schalkwijk Midden. Dit gebied wordt getransformeerd naar een levendig groen woonwerkgebied. De titel van de gehele ontwikkellocatie Schalkwijk Midden luidt ‘Stad Tussen De Bomen’ onder het motto: “Geen bomen in stad, maar stedelijkheid in een bomenlandschap”. Een groene en duurzame stadsbuurt, die past bij mensen die hun eigen ‘footprint’ op de aarde willen beperken. In totaal worden hier ruim 300 woningen gerealiseerd. Een mix aan koop- en huurnieuwbouwappartementen, gezinswoningen en commerciële ruimte en dát in een bijzonder groen stadspark.

Verkoop gestart laatste deelplan Lookout Townhouses

Het sluitstuk van Elements zijn de 18 koopwoningen en appartementen van Lookout en Townhouses. De bouw van beide deelplannen is in volle gang. Er zijn nog een aantal appartementen en woningen beschikbaar.

Houd alle ontwikkelingen rondom project Elements in de gaten op de projectwebsite.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.