Vorige
Blog

Bij Dura Vermeer: voor mij is de cirkel rond

Van projectleiders tot trainees, onze collega’s vertellen graag over hun ervaringen bij Dura Vermeer. Raymond Kok (44) is bouwplaatsmanager bij Dura Vermeer op de afdeling Onderhoud & Renovatie (O&R) in de regio Midden-West.

Bouwen en renoveren, het is er bij mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader was uitvoerder, en zo startte ik ook vers van de opleiding. Inmiddels ben ik opgeklommen tot bouwplaatsmanager op onderhoud- en renovatieprojecten. Dat zijn werkelijk prachtige klussen. Niets is wat het vooraf lijkt.

Soms is ineens de cirkel rond. Dat ervaar ik nu uit eerste hand. Zo ben ik na mijn opleiding stage gaan lopen bij – toen nog - Dura. Die ervaring voedde mijn ambitie om na mijn leertraject uiteindelijk te eindigen bij een top 5 bouwbedrijf. Omdat op het gebied van aannemerij en professionaliteit Dura Vermeer voor mij bovenaan staat, ben ik twee jaar geleden op mijn 42e weer teruggekomen waar ik 21 jaar eerder begon.

IEDERE DAG NIEUWE VERRASSINGEN

Spijt heb ik zeker niet. Dura Vermeer staat voor mij voor professionaliteit. Van directeur tot toezichthouder – iedereen bij Dura Vermeer is zo makkelijk bereikbaar. Dat kan alleen door de interne insteek als familiebedrijf, waarbij de bereidheid om elkaar te helpen overheerst. Bij andere bedrijven is dat wel eens anders, daar neemt de directeur de beslissingen, klaar uit. Bij Dura Vermeer is er meer gelaagdheid.

Daar komt bij dat de opdrachten divers zijn en de tak van sport waarin ik mij bevind, O&R, de extra dimensie heeft dat geen gebouw is gemaakt zoals het op tekening is getekend. Die extra uitdaging maakt het werk zo leuk. Een simpel project wordt ineens complex. Precies de spanning die ik zoek.

PROJECT DE WALVIS

In mijn huidige klus, de renovatie van kantoorpand De Walvis, kan ik mijn hart ophalen. In mei 2018 ben ik begonnen bij Dura Vermeer in de wetenschap dit project te realiseren. Dagelijks stuur ik het bouwteam aan van werkvoorbereiders, timmerlieden, financieel managers en uitvoerders, maar ook extern werken er 100 mensen aan het project. De locatie maakt het verder af: in het centrum van Amsterdam, aan het IJ. Dat is ook direct een uitdaging: de toegangsweg is smal, hoogte beperkt en de bouwplaats krap, waardoor we met beperkte middelen kunnen werken. Bovendien ligt pal naast het gebouw een plezierjachthaven. Maar door goed teamwerk, een positieve uitstraling en de schouders eronder krijgen we het mooi voor elkaar!

EEN VLIEGENDE START

Bijzonder is dat het een pand uit de jaren ’60 is. Maar als het in maart 2020 klaar is, miststaat het ook in 2030 niet. De uitrusting, uitstraling en afwerking zijn enorm duurzaam en modern. Op eigen verzoek is mij de vrije hand gelaten. Zo heb ik als bouwplaatsmanager 70% van het project zelf ingekocht. Dat maak je niet vaak meer mee, want dat is eigenlijk ‘de taak van de projectleider’. Bij Dura Vermeer deden ze niet moeilijk. Met als resultaat dat we bij De Walvis een vliegende start konden maken.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.