Vorige
Blog

Blog: Raymond Bosman, uitvoerder

Raymond Bosman (53 jaar), uitvoerder bij Dura Vermeer, heeft een passie voor renovatieprojecten. Van oude materialen weer iets moois maken: dat is waar hij ‘s morgens zijn bed voor uitkomt.

 

‘Iets ouds transformeren naar iets nieuws: daar ligt voor mij de uitdaging.’

 

'Als uitvoerder bij Dura Vermeer houd ik de planning rondom renovatieprojecten in de gaten. Ik zorg ervoor dat we met het hele team doelen behalen en alles netjes afleveren. Daarvoor onderhoud ik onder meer het contact met onderaannemers, zorg ik voor de juiste materialen en houd ik zicht op het financiële plaatje. Het ene moment loopt alles perfect volgens plan, het volgende moment moeten er ad hoc brandjes geblust worden en loopt het ineens moeilijk. Mijn werk is daardoor heel afwisselend; ik ben altijd met verschillende dingen bezig.

DENKEN IN OPLOSSINGEN

Als het even minder gaat of we lopen tegen een probleem aan, moet ik ervoor zorgen dat het weer op de rit komt. In mijn vrije tijd sleutel ik graag samen met mijn zoon aan mijn motor of zijn brommer. Dat is vergelijkbaar: je moet steeds weer nieuwe problemen oplossen. Het past bij me, omdat ik kan genieten van het zoeken naar een oplossing en – op de werkvloer – van de communicatie daaromheen. Ik krijg er een kick van om dingen die misgaan steeds weer de goede kant op te draaien. Daarnaast vind ik het constant aangaan van nieuwe uitdagingen en het contact met steeds weer nieuwe mensen fijn. Het houdt me scherp.

Echte passie

Ik heb passie voor het opknappen van objecten en panden. Ook in mijn vrije tijd.

Uitdagingen

Nieuwe uitdagingen en het contact met steeds weer nieuwe mensen houden me scherp.

OUD EN NIEUW

Ik heb een passie voor transformatieprojecten. Vroeger deed ik veel renovatiewerk en dat doe ik nog steeds het allerliefst. Ik wil dingen mooier maken; iets ouds transformeren naar iets nieuws, zonder dat de authenticiteit verloren gaat. Op het moment werk ik op de locatie Fenix in Rotterdam, waar we de bestaande elementen van een gebouw in oude staat herstellen en een nieuw element toevoegen. Dat is een heel mooie manier van werken. In dit geval is het nieuwe element een grote, moderne wokkel die door het dak heen naar buiten draait. Zoiets staat heel gaaf naast dat traditionele. Wat het renoveren zo uitdagend maakt, is dat we van tevoren niet precies kunnen bepalen wat er gaat gebeuren. Pas als we beginnen aan een bepaald stramien zien we wat er allemaal aan mankeert. Als uitvoerder vraagt zo’n project om meer creativiteit en geduld.

HET MAXIMALE UIT MENSEN HALEN

De energie om mijn werk echt goed te kunnen doen haal ik uit mijn collega’s. Als ik mensen om me heen heb die enthousiast zijn en er net zoveel zin in hebben als ik, vind ik dat top. Op de bouwplaats is samenspel heel belangrijk; je moet het met elkaar doen. Als iemand verzaakt, heeft een ander persoon daar de volgende dag last van. Gelukkig staan mijn collega’s er net zo in als ik. De sfeer onderling voelt persoonlijk. Ik vind het belangrijk om een band met elkaar te hebben; we kunnen vrijuit praten over de serieuze en minder serieuze dingen. Ook als er iets in persoonlijke kring gebeurt, nemen we daar even de tijd voor. Voor zowel de werksfeer als het uiteindelijke resultaat is het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn.

BIJZONDER WERK

Wat ik zo fijn vind aan werken bij Dura Vermeer is dat het een groot, gezond bedrijf is waar veel jonge en enthousiaste mensen werken. En ik ben van mening dat Dura Vermeer bijzonder werk opzoekt. Geen uitdaging is te gek. Ik merk dat het een organisatie is die enerveert en het liefst altijd beter wil worden. Dat vind ik interessant, het daagt me uit. Af en toe kijk ik terug op dingen die ik gerealiseerd heb en waarvan ik niet had verwacht ze ooit te doen. Mijn hart voor de bouw kan ik hier ook zeker ophalen. Iets wat verwaarloosd is zodanig mooi maken en herstellen dat het er weer als nieuw uitziet én weer functioneel is. Dat is wat ik mijn hele leven lang wil blijven doen.'

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.