Vorige
Blog

Blog trainee Mamoun Meggouh | Een vliegende start van je loopbaan bij Dura Vermeer

Dat een bouwproces nooit in een rechte lijn van A naar B loopt, leerde Mamoun (25) al tijdens zijn studie. Als tweedejaars trainee bij Dura Vermeer houdt hij zich dan ook het liefst bezig met het oplossen van ingewikkelde vraagstukken. Mamoun: “Bouwprojecten worden steeds groter en complexer. Het is daarom belangrijk dat we goed nadenken over hoe we de projecten inrichten en ons flexibel opstellen. Ik vind projectmanagement dé uitdaging van de toekomst en enorm interessant.” 

Mamoun maakte als kind al bouwwerken van papier. Ook keek hij graag naar de constructie van grote bouwwerken op National Geographic. Mamoun: “Ik herinner mij dat er een tunnel onder de zee werd aangelegd. Zo indrukwekkend vond ik dat.” Hij volgde een bachelor Civiele Techniek en master Construction Management & Engineering aan de TU Delft. Na het afronden van zijn studie koos hij bewust voor een traineeship bij Dura Vermeer. Mamoun: “Ik had nog niet eerder in de bouw gewerkt en wist dus niet goed welke functie bij mij zou passen.” Het traineeship van Dura Vermeer bood hem de kans om verschillende functies uit te proberen in twee jaar tijd. Mamoun: “Ik had na het sollicitatiegesprek een goed gevoel, omdat ik het traineeship kon afstemmen op mijn wensen en ambities. Ik kon zelf kiezen welke functies ik wilde uitoefenen en voor hoe lang.” 

“Je doet van alles als projectvoorbereider. Het komt er eigenlijk op neer dat je alle technische dingen regelt, voordat een project van start kan gaan.”

Mamoun had na twee perioden zijn droombaan gevonden. Toch besloot Mamoun om de kansen van het traineeship volledig te benutten en in zijn laatste periode als uitvoerder aan de slag te gaan.

Aan de slag als procescoördinator, projectvoorbereider en uitvoerder 

Hij startte in de functie van procescoördinator. Mamoun: “De bouw kent veel grote projecten, waarvoor veel geregeld moet worden. Denk aan het maken van een planning, het nakomen van de contracteisen en het managen van de risico’s. Een procescoördinator zorgt ervoor dat al die onderliggende processen van een bouwproject soepel verlopen.” In de praktijk ontdekte Mamoun dat de functie voornamelijk bestaat uit het houden van overzicht en het nakomen van afspraken. Mamoun: “Ik vond het heel leerzaam, maar merkte dat ik het maken van bouwtechnische tekeningen en het meedenken over het ontwerp miste. Ik wilde meer met de inhoud bezig zijn.” 

Het werk als projectvoorbereider, in de tweede periode van zijn traineeship, was een schot in de roos. Mamoun: “Je doet van alles als projectvoorbereider. Het komt er eigenlijk op neer dat je alle technische dingen regelt, voordat een project van start kan gaan.” Hij maakte planningen, tekeningen en werkplannen. Mamoun: “Van hoe laat tot hoe werken we? Wanneer laten we het bouwverkeer toe? Hoe richten we het bouwverkeer in? En hoe zorgen we ervoor dat mensen nog steeds van A naar B kunnen bij werkzaamheden aan de weg?” Van het oplossen van dit soort complexe vraagstukken krijgt Mamoun energie. “Je moet rekening houden met verschillende aspecten als projectvoorbereider, zoals de omgeving, techniek, uitvoeringsmethodes, duurzaamheid en bereikbaarheid,” vertelt hij. “Je doet van alles en het is een brede rol. Ik weet zeker dat ik dit na mijn traineeship ook wil gaan doen.”   

Mamoun had na twee perioden dus eigenlijk al zijn droombaan gevonden. “Mijn collega’s vroegen dan ook aan mij: waarom blijf je niet gewoon dit werk doen?” Toch besloot Mamoun om de kansen van het traineeship volledig te benutten en in zijn laatste periode als uitvoerder aan de slag te gaan. Mamoun: “Het traineeship biedt de kans om buiten aan het werk te gaan en mee te maken hoe het bouwen er in de praktijk daadwerkelijk aan toegaat. Uitvoerder bleek geen functie voor mij, maar ik vind het wel een speciale ervaring om buiten op locatie te werken. Je leert enorm veel en krijgt een bak aan kennis mee.” 

Een vliegende start 

Het was sowieso een bewuste keuze van Mamoun om na zijn studie aan de slag te gaan bij een bouwbedrijf. Mamoun: “Ik haal veel energie uit dingen maken. Bij een bouwbedrijf maak je dat van dichtbij mee.” Ook wilde hij graag bij Dura Vermeer aan de slag, omdat het een groot bouwbedrijf is. Mamoun: “Het werken aan grote en complexe projecten in Nederland was voor mij een grote drijfveer om bij Dura Vermeer te gaan werken. Ik kwam terecht in een omgeving waar de manier van werken gebaseerd is op veel kennis en ervaring. Dé plek om mijzelf te ontwikkelen. Werken bij Dura Vermeer geeft mij de kans om mijn loopbaan een vliegende start te geven en het beste uit mijzelf te halen.” 

Knooppunt De Nieuwe Meer en Station Nijmegen 

Een van de projecten waar Mamoun als getogen Amsterdammer trots op is, is de reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer. Mamoun: “Ik heb twee weken meegewerkt aan deze gigantische operatie. Als ik daarover vertel aan vrienden en familie merk ik dat ze met meer interesse luisteren dan anders. Het geeft me veel voldoening om aan zoiets groots te werken. En dan ook nog eens in Amsterdam.” Mamoun was ook betrokken bij de aanbesteding om het station in Nijmegen om te bouwen. De komende jaren gaat Dura Vermeer in opdracht van ProRail aan de slag met het toekomstbestendig maken van het station. Mamoun: “Dat is een groot project, waarbij alles samenkomt op een postzegel midden in Nijmegen. Hoe zorgen we ervoor dat we het station veilig en bereikbaar houden? Dat zijn vragen waar ik mij van tevoren mee bezig heb gehouden.” 

Klaar voor de volgende stap 

Hoewel het traineeship Mamoun na het afronden van zijn studie de kans gaf om kennis te maken met verschillende functies in de bouw, is hij na zo’n twee jaar klaar voor de stap naar een vaste baan. Mamoun: “Ik heb veel geleerd in de afgelopen twee jaar. Niet alleen over het werken bij een bouwbedrijf in de praktijk; ik merk ook dat ik een persoonlijke ontwikkeling heb doorgemaakt. Dura Vermeer is een werkgever die daar aandacht voor heeft.” In het tweede jaar van het traineeship biedt het bedrijf trainees een cursus persoonlijk leiderschap van de Baak aan. Mamoun: “Een waardevolle ervaring. Je leert meer over wie je bent, wat jouw drijfveren zijn en waar je geluk uit haalt.” Mamoun is van mening dat het juist aan het begin van je loopbaan belangrijk is om aandacht te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. “Je hebt dan nog een hele toekomst voor je. Het is enorm nuttig om jezelf te leren kennen en deze lessen mee te nemen voor later.” 

Ben jij ook op zoek naar een werkgever die aandacht heeft voor persoonlijke ontwikkeling? Solliciteer dan nu als trainee bij Dura Vermeer! 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!