Vorige
Nieuws

Bouw Park Valley fase 3 met 242 betaalbare woningen in Diemen van start

Park Valley in Diemen, een nieuwe stadsbuurt in wording, is binnenkort 242 betaalbare woningen rijker. De bouw van fase 3 is gestart. VOF Ontwikkelcombinatie BPD/ Dura Vermeer ontwikkelt en realiseert deze woningen. Woningcorporatie Rochdale neemt 117 sociale huurwoningen af en BPD Woningfonds voegt 115 middenhuur en 10 vrijesectorwoningen toe aan hun portefeuille. De woningen zijn gelegen rondom een parkachtige binnentuin die op het parkeerdek wordt gerealiseerd. De verwachte oplevering is in het najaar van 2026.

Dit is een belangrijke stap waarin we gezamenlijk inspanningen hebben geleverd om de realisatie van betaalbare woningen in Park Valley, ook in de veranderde marktomstandigheden, mogelijk te maken. Dankzij de startbouwimpuls van het Rijk en de gemeente Diemen kunnen we nu starten met de bouw van Park Valley fase 3", aldus Edwin de Kuiper, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West

Wethouder Hans Prins, gemeente Diemen: "Diemen is een gewilde plek om te wonen. Dat is fijn, maar daardoor is ook de woningnood hoog. Met deze 3e fase van Park Valley komen er weer honderden kwalitatieve woningen bij voor Diemen. Ruim 90% van deze woningen is sociale huur of middenhuur. Daar zijn we als gemeente trots op. We maken ons hard voor betaalbare woonruimte voor iedereen. Voor jongeren die beginnen aan hun wooncarrière, voor Diemense gezinnen die meer ruimte nodig hebben en voor ouderen die dankzij goed ontworpen woningen langer gezond thuis kunnen blijven wonen.”

Peter van Oeveren, regiodirecteur BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling: ‘De contouren van geheel Park Valley komen ondertussen in beeld. Een belangrijke stap dat we nu een groot deel van de betaalbare woningbouw in de vorm van sociale huur en middenhuur in aanbouw gaan nemen. Ik wens de DVB veel succes met de uitvoering en wil gemeente Diemen bedanken voor de inzet om deze hoogwaardige gebiedsontwikkeling tot realisatie te krijgen.’

Eric Nagengast, directeur Vastgoed van Rochdale: “Goede woningen, in sterke buurten, voor mensen met een bescheiden inkomen. Dat is waar Rochdale voor staat. Sterke buurten zijn wat ons betreft gevarieerde buurten, buurten waar ruimte is voor iedereen. Daarom zijn we zo enthousiast over Park Valley. We nemen hier 117 sociale huurwoningen voor onze rekening, een mooie aanvulling op het duurdere segment dat hier óók wordt gerealiseerd.”

De bouw van Park Valley fase 3 is officieel begonnen!

Leerlingen van Brede School 'Het Atelier' begraven hun wensen in de tijdscapsule

Tijdcapsule

Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan is op vrijdag 28 juni door de betrokken partijen - gemeente Diemen, VOF Ontwikkelcombinatie BPD/ Dura Vermeer en woningcorporatie Rochdale - feestelijk stilgestaan bij de start bouw. Een aantal kinderen, van de naastgelegen en reeds opgeleverde Brede School ‘Het Atelier’, heeft hun toekomstbeelden van wonen en naar school gaan in Park Valley op tekening gezet. De achterliggende gedachte is dat de toekomst zich niet laat voorspellen, maar gezamenlijke inspanning maakt het mogelijk om gedeelde verlangens en ambities te verwezenlijken. Met het begraven van de tijdscapsule is symbolisch het startsein gegeven voor de bouw van fase 3.

Gebiedsontwikkeling Park Valley

Fase 3 maakt onderdeel uit van een toekomstige nieuwe groene woonbuurt, Park Valley, met 750 woningen in vier woonblokken binnen de wijk Holland Park West. Het plan is een samenwerking tussen Dura Vermeer en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Mecanoo is de architect van de bebouwing; het ontwerp van de openbare ruimte is gemaakt door BOOM Landscape.

Diemen is straks 242 betaalbare woningen rijker!

De besloten, natuurlijke omgeving stimuleert spelen, ontdekken en ontmoeten.

Verkoop fase 2a gestart

Recent heeft VOF Ontwikkelcombinatie BPD/ Dura Vermeer 59 koopwoningen van Park Valley fase 2a (Blok I en J) in verkoop gebracht. Het merendeel van de woningen staat inmiddels onder optie. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. De bouw van deze fase start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 en de oplevering in het vierde kwartaal van 2026. Bekijk de projectwebsite voor meer informatie: https://www.nieuwbouw-parkvalley.nl/

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Edwin de Kuiper

Directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Edwin de Kuiper