Vorige
Nieuws

Bouwinvest koopt duurzaam woon-zorgcomplex van Dura Vermeer

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft 62 zorgstudio’s in Zoetermeer gekocht van Dura Vermeer. Het gaat om een woon-zorglocatie voor mensen met dementie waarbij de woonvorm geheel aansluit op behoeften van de toekomstige bewoner. Het gaat in totaal om ca. 3.400 m2, met als zorginstelling en huurder stichting Cardia.

Het nieuwe zorggebouw wordt ontwikkeld door Dura Vermeer Bouw Zuid West aan de Zenobiagang in de wijk Rokkeveen. Deze wijk is gebouwd in de jaren tachtig en kent ca. 20.000 inwoners waarvan een relatief groot aandeel 65- en 75-plussers. Het gebouw komt dichtbij het winkelcentrum Rokkeveen, naast een gezondheidscentrum en om de hoek van een park.

Deze aankoop past uitstekend binnen de ambities van het Bouwinvest Healthcare Fund om verder uit te breiden in het segment intramurale zorg. En met een GPR score van gemiddeld 7,5 en een score van 8,3 op het onderdeel ‘Gezondheid’ sluit het naadloos aan op de ambitie om te investeren in duurzame en gezonde zorghuisvesting.

“We zijn blij dat we dit gebouw voor Cardia in portefeuille kunnen nemen. Gezien de groeiende vraag naar plaatsen voor senioren en mensen met een zorgvraag in Zoetermeer voorziet dit gebouw in de grote behoefte aan passende huisvesting.” aldus Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments.

De ontwikkeling van het zorggebouw is een eerste samenwerking tussen Bouwinvest Healthcare Fund en Dura Vermeer. Een succesvolle samenwerking die naar meer smaakt, want volgende projecten worden al voorbereid, bevestigt Dick Boelen (directeur Dura Vermeer). “Ook verloopt de samenwerking met Cardia-Duinrust erg constructief. Het is een goed voorbeeld van een project dat in co-creatie tot stand komt en waar met de verschillende belangen, wensen en gebruikersgroepen rekening wordt gehouden”, aldus Boelen.

Henriëtte Bertels, bestuurder Cardia: “Deze locatie biedt unieke mogelijkheden om eigentijdse verpleeghuiszorg te bieden. Onze zorg is kleinschalig georganiseerd en wordt verleend vanuit de (christelijke) visie dat ieder mens uniek is en gewaardeerd wordt. ‘Persoonsgericht’, daar draait het bij ons om. Het gebouw is vanuit deze visie ontworpen. Daarnaast is een plezierige werkomgeving voor medewerkers en vrijwilligers een belangrijk uitgangspunt geweest. Het was inspirerend om met Bouwinvest en Dura Vermeer, onder deskundige begeleiding vanuit BBN, te werken aan dit project. We kijken uit naar een voorspoedige realisatie van het gebouw!”

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.