Vorige
Nieuws

Co-makers Dura Vermeer en Ymere realiseren laatste sociale wooncomplex in TudorPark

Samen met onze partner Ymere zijn we eind april gestart met de realisatie van het laatste sociale appartementencomplex van gebiedsontwikkeling TudorPark, genaamd Eton College. Woningcorporatie Ymere en Dura Vermeer Bouw Midden West hebben sinds 2011 een co-makership en daaruit voortvloeiend zijn het afgelopen jaar meerdere realisatie overeenkomsten getekend, zowel in TudorPark in Hoofddorp als in Amsterdamse Overhoeks en het Houthavengebied.

Co-making Ymere

De co-making met Ymere maakt het al jarenlang mogelijk om door een goede samenwerking gezamenlijke ambities waar te maken én te bieden waar de markt nu om vraagt: snel gerealiseerde, kwalitatief hoogwaardige, betaalbare en duurzame woningen.

Verspreid over 2022 en 2023 is in TudorPark gestart met de bouw van 62 portiekwoningen verdeeld over drie appartementencomplexen, die onderdeel zijn van diverse fases in deelplan Canterbury. De oplevering van de portiekwoningen aan Ymere vindt vanaf de komende maand plaats.

In het noordelijk deel van Amsterdam, Overhoeks, is gestart met de bouw van 175 sociale huurwoningen in appartementencomplex ‘De August’ en de bouw van ‘De Louise’, een appartementengebouw met 113 sociale huurwoningen. Uitgaande van een voorspoedige bouw, kunnen de huurders vanaf eind dit jaar hun intrek nemen in hun nieuwe woning.

Op Memeleiland, één van de eilanden in Houthaven Amsterdam, is de bouw van de twee appartementengebouwen ‘De Zusjes’ in volle gang. Hier komen in totaal 83 sociale huurwoningen. Naar verwachting zijn de woningen eind 2023 gereed voor verhuur.

“Na de start bouw van eerdere projecten in TudorPark, Overhoeks en Houthaven, zijn wij verheugd dat we sociaal woongebouw Eton College in TudorPark hieraan mogen toevoegen. De projecten die wij met én voor onze samenwerkingspartner Ymere realiseren, laten zien dat we ook in deze tijd projecten realiseren waar mensen duurzaam, betaalbaar en prettig kunnen wonen”, aldus Marijke Nas, directeur Dura Vermeer Bouw Midden West.

“Het starten van het laatste sociale appartementencomplex, voelt als het laatste hoofdstuk van een mooi boek. “, zegt Remco Pols regiomanager Haarlemmermeer bij Ymere. “We hebben samen met Dura Vermeer van een bouwplaats een wijk gemaakt waarin geleefd kan worden. Het bouwen van sociale huurwoningen en de klassiek Engelse stijl lijken misschien op het eerste gezicht geen match, maar Tudorpark bewijst het tegendeel.”

Start bouw Eton College

Eton College bestaat uit 54 appartementen verdeeld over maximaal vijf woonlagen met een gemeenschappelijke entree. Ook komt er een inpandige fietsenstalling waar bewoners hun fietsen stallen. Het ontwerp van Eton College is van heren 5 architecten. Door vanaf het begin in co-making samen te werken met Ymere kon er vroegtijdig gestuurd worden op het ontwerp, waardoor uiteindelijk een betaalbaar gebouw kan worden gerealiseerd dat perfect past binnen de Engelse Tudorstijl.

Start heiwerk Eton College

Het geluidsscherm hangt aan een hijskraan die voortdurend meedraait met de werkzaamheden. Zo zorgt het scherm ervoor dat het geluidsniveau van de heiwerkzaamheden afneemt en de omliggende woningen minder last hebben van de werkzaamheden.

Geïnspireerd op de Engelse Tudorstijl

TudorPark is geïnspireerd op de gebouwen die gebouwd zijn in de Engelse Tudorstijl uit de 16e en 17e eeuw. Voor het ontwerp van Eton College heeft heren 5 architecten het oorspronkelijke Eton College gebouw in Eton als uitgangspunt genomen. De architectonische elementen zijn op een eigentijdse manier toegepast in het nieuwe Eton College in Hoofddorp. Dit komt onder andere terug in de bijzondere hoofdentree, kantelende dakranden met chimneypots en verschillende verspringende volumes.

Eton college is een eigentijds appartementengebouw met vijf woonlagen en een inpandige fietsenstalling waar bewoners hun fietsen stallen

De architectonische elementen zijn op een eigentijdse manier toegepast in het nieuwe Eton College

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Marijke Nas

Statutair Directeur Dura Vermeer Bouw Midden West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Marijke Nas
Bouw & Vastgoed

Raimond Rozeboom

Titulair Directeur Dura Vermeer Bouw Midden West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Raimond Rozeboom