Vorige
Nieuws

CO2-reductie met hybride gewapende betonvloer capaciteitsuitbreiding Sif

Martensmultimedia_capaciteitsuitbreiding Sif_oktober2023

Dura Vermeer bouwt in opdracht van Sif Netherlands aan de capaciteitsuitbreiding op hun terrein aan de Maasvlakte. Dinsdag 24 oktober is de eerste hybride gewapende betonvloer gestort. De toepassing van hybride beton leidt tot lagere kosten, een snellere bouwtijd en is een belangrijke stap naar onze Net Zero doelstelling.

HYBRIDE GEWAPEND BETON

Bij hybride gewapend beton wordt traditionele wapening gecombineerd met vezelbeton. De toepassing van vezels maakt het mogelijk om te construeren met lichtere wapeningsnetten. Dat maakt dat gebruik van staal wordt beperkt en het sneller kan worden verwerkt. Ook zijn de vloeren dunner dan bij gebruik van regulier beton. Daarnaast is er minder betonmortel nodig, leggen we grote oppervlaktes zonder voegen aan en is de vloer beter bestand tegen pons dan een traditionele gewapende vloer.

De eerste hybride gewapende vloer voor de capaciteitsuitbreiding heeft een oppervlakte van 1.600 vierkante meter en is de eerste van in totaal 37 vloerstorts. De totale oppervlakte van de hybride vloeren voor de capaciteitsuitbreiding bedraagt 55.000 vierkante meter. Dura Vermeer gaat op meerdere projecten deze techniek met hybride gewapend beton toepassen.

Sif en Dura Vermeer werken al jarenlang succesvol samen. Met het opstellen van het uitvoeringsontwerp en de realisatie van de betonfundaties en de terreininrichting voor deze uitbreiding tonen we wederom onze expertise op het gebied van haven en industrie.

OP NAAR NET ZERO

Ten opzichte van het referentieontwerp met een traditionele gewapende vloer is de hoeveelheid betonmortel en traditionele wapening aanzienlijk gereduceerd. De totale besparing kilogram CO2 is meer dan twee miljoen.

Dura Vermeer werkt aan een groenere, betere en duurzame toekomst. Elke dag opnieuw. Wij hebben een kraakhelder doel. Nul CO2-uitstoot vóór 2050. Dit lukt ons niet alleen: met al onze collega’s en iedereen in de keten kunnen we de teller versnellen. Ook dit initiatief telt op naar nul uitstoot. Zo gaan we samen ‘Op naar Net Zero’. Meer weten?

OP NAAR NET ZERO

 

Dit markeert het startpunt voor Dura Vermeer tijdens de Nationale Klimaatweek. Van 30 oktober t/m 5 november 2023 organiseren burgers, bedrijven en gemeenten activiteiten door het hele land. Voor iedereen, van jong tot oud, particulier en zakelijk. Want iedereen kan iets doen voor het klimaat. Lees hierover meer op deze pagina van de Rijksoverheid.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Bekijk werkmaatschappij
Lees meer van Dura Vermeer Haven & Industrie Bekijk werkmaatschappij
Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Wendeline Besier

Programmadirecteur Duurzaamheid Regio Heel Nederland
Wendeline Besier
Infra

Michiel Ros

Commercieel Manager Regio Zuid-Holland, Regio Noord-Holland
Michiel Ros