Vorige
Nieuws

Contractondertekening funderingsherstel Rotterdam

Samenwerking

Ook tijdens Corona timmeren we hard door aan de stad. In Kralingen hebben we een mooie mijlpaal bereikt voor het Lusthofkwartier. Mohamed el Achkar van Woonstad Rotterdam en Wilfred Lansbergen van Dura Vermeer Bouw Heyma zetten hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst voor het funderingsherstel in Kralingen.  

Mohammed El Achkar, Woonstad Rotterdam

Wilfred Lansbergen, Dura Vermeer Bouw Heyma

Deel 3

De woningen en bedrijfsruimtes staan allemaal tussen de Lusthofstraat en Oostzeedijk beneden. In de afgelopen jaren knapten we al veel panden op en herstelden we de funderingen in Jaffa en tussen de Lusthofstraat en Oude Dijk. Daar doen we nu nog een schep bovenop met deze aanpak.

Geluidsoverlast en thuiswerken

Dit gaat allemaal niet zonder slag of stoot. Bij het werk komt geluidsoverlast en hinder kijken. Projectleider Mariëlle Bleekrode van Woonstad zegt hierover: “Voor thuiswerkers is het af en toe even tanden op elkaar. We investeren nu veel tijd om te zorgen dat de overlast minimaal is. Ook kunnen we bewoners ontzorgen. Zo maken we werkplekken volgens de coronarichtlijnen voor thuiswerkers in een bedrijfspand in de Aegidiusstraat. Daarnaast informeren we bewoners ruim op tijd en krijgen zij een financiële vergoeding voor het ongemak.”

Bedrijven tijdelijk naar een nieuwe plek

In de straten waar we aan de slag gaan zijn ook veel bedrijven. Sommige ondernemers moeten namelijk tijdelijk hun pand uit, omdat de hele vloer eruit moet. Als oplossing krijgen ze in de buurt een alternatief aangeboden en maken we een zogenoemd treintje. Daardoor moeten ondernemers weliswaar twee keer verhuizen, maar kunnen ze snel terug naar hun eigen plek.

“De komende paar jaar herstellen we samen de funderingen van 198 woningen en 18 bedrijfsruimtes. Daarnaast renoveren we de woningen ook. Het doel is dat de kwaliteit van wonen voor onze bewoners omhoog gaat. We zetten daarbij alles op alles om de overlast te beperken, alternatieven voor thuiswerken aan te bieden als het mensen te veel wordt en bedrijven zo goed mogelijk te begeleiden.”

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.