Vorige
Blog

'De ambities van Dura Vermeer brachten mij terug'

Na zes jaar bij een ontwikkelende aannemer te hebben gewerkt, keerde Femke van de Meeberg terug op het vertrouwde nest bij Dura Vermeer. Als senior ontwikkelaar is Femke momenteel betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van RijswijkBuiten, een bijzondere wijk met energieneutrale woningen, allerlei technische innovaties en een slimme financiering.

“De mogelijkheid om terug te keren heb ik met beide handen aangegrepen. Bij Dura Vermeer gebeurt meer dan alleen focussen op het ‘draaien’ van omzet en behalen van rendement. Het heeft grote ambities op het gebied van innovatie, duurzaamheid en zelfontplooiing. Dat is erg belangrijk voor mij. Er zijn volop mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen, zoals de trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap. Ik heb ook bewust alleen in familiebedrijven gewerkt. Laagdrempeligheid en een degelijke lange termijnstrategie zijn er namelijk de standaard.”

“Binnen Dura Vermeer zijn de lijnen kort en de mensen graag bereid om kennis te delen. Niet alleen intern. Onze ervaringen op het gebied van duurzaam ontwikkelen delen we bijvoorbeeld met de vele gemeenten, planeconomen en ontwikkelaars die bij ons over de vloer komen.”

“In mijn projectteam bestaat een goede balans tussen ervaren en minder ervaren vakmensen. Er wordt keihard gewerkt en ook keihard gelachen. De sfeer is echt supergoed! Ik leer veel van mijn directeur en heb veel respect voor de bedrijfsleider, maar ik merk dat ik ook leer van de ‘jonkies’. Van hen krijg je vernieuwende inzichten.”

“Al met al is het heel veelzijdig werk: de ene avond een participatiebijeenkomst met omwonenden, een paar dagen later de start van de huizenverkoop. Je denkt na over de volgende stappen in duurzaamheid en puzzelt om een nieuw haalbaar project te realiseren.”

Voor mij is RijswijkBuiten een persoonlijk succes als de toekomstige bewoners tevreden zijn en vele gemeenten/ontwikkelaars ons voorbeeld volgen. En dat Dura Vermeer decennia later nog wordt gewaardeerd om het feit dat we destijds een grote broek aantrokken, het op grote schaal ontwikkelen van nieuwbouw nul-op-de-meter woningen met bijbehorende slimme financiering die kopers over de drempel trekt om voor een zeer duurzaam huis te kiezen: ‘We hebben het niet eerder gedaan, maar we denken dat we het kunnen om op deze schaal energieneutrale woningen te realiseren’.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.