Vorige
Insight

De ontwikkeling van 130 appartementen voor bewoners met dementie

Op het Floriadeterrein in Almere slaan Dura Vermeer Bouw Hengelo, Zorggroep Almere en Borgerink Architecten de handen ineen bij de realisatie van een nieuw woonzorgcomplex voor 130 bewoners met dementie.

Marieke Mentink

‘Wij ontzorgen de zorgpartij’

Dura Vermeer is in 2018, samen met Amvest, de gebiedsontwikkeling van het Floriadeterrein in Almere aangegaan. Al het vastgoed moet er voldoen aan hoge eisen van duurzaamheid en circulariteit. ‘Dankzij onze creatieve mensen in de ontwikkelfase en vakbekwame teams voor de realisatie kunnen wij hier een onderscheidende wijk neerzetten’, zegt Marieke Mentink.

‘Besef van circulariteit meegeven’

Dat Zorggroep Almere ‘vrij laat’ - eind 2019 - informeerde naar de mogelijkheden voor een woonzorgcomplex op het Floriadeterrein, was voor ontwikkelaar Thiemo Ikink geen bezwaar. ‘Wel een uitdaging!’, vooral omdat alle vastgoed er ‘Floriadewaardig’ moet zijn. Dankzij een turnkey overeenkomst, snelle besluitvorming en een gedreven team loopt het project goed op schema.

‘Wonen zoals thuis’

‘Een pareltje’, noemt Leonie Borgerink het woonzorgcomplex op het Floriadeterrein. Gewapend met de zorgvisie en het programma van eisen van Zorggroep Almere, ontwierp zij een duurzaam en circulair woonzorgcomplex dat prachtig aansluit op het arboretum van de Floriade. ‘Het gaat erom dat het gebouw past bij de vraag.’

Circulair en groen woonzorgcomplex met 130 wooneenheden voor Zorggroep Almere

Een mooi staaltje ketensamenwerking

Lees hier het volledige artikel

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.