Vorige
Nieuws

De ontwikkeling van het nieuwe hart van Stadshagen Zwolle

Een fijne plek waar je graag bent én blijft!

De wijk Stadshagen in Zwolle groeit enorm. Om in de behoefte van de wijk te kunnen blijven voorzien is een uitbreiding van het winkelcentrum hoognodig. Ons doel: Mensen die het nieuwe hart van Stadshagen in lopen zijn er graag én willen er ook graag blijven. Hier zorgen we voor door wonen, winkelen, werken en maatschappelijke functies op één plek samen te laten komen. Er komt een divers woningaanbod van 60 zorgappartementen, 80 sociale huurappartementen, 89 vrije sector huurappartementen en 58 koopappartementen. Ook is er ruimte voor nieuwe winkels aanvullend op het bestaande winkelaanbod. De Stadsfoyer aan het Zuidplein en de daktuin worden ontmoetingsplekken met ruimte voor vernieuwende maatschappelijke concepten in zorg, kinderopvang, horeca en retail.

Een levendig stadshart voor Stadshagen

Ruud Damhuis, projectmanager binnen onze vestiging: “In november 2019 hebben wij deze mooie tender, in samenwerking met Lidl Nederland, definitief gegund gekregen. Ons doel is het maken van een levendig hart van de wijk Stadshagen. Het wordt een inspirerende omgeving waar je niet alleen je boodschappen doet, maar ook naar toe kan gaan omdat het er fijn is om te zijn. Even lekker een terrasje pakken, een boek lezen of werken. We gaan ervan uit dat dat straks allemaal weer kan en mag.”

Duurzaam, veilig en een plek waar iedereen zich thuis voelt

Barry Hegeman is ontwikkelmanager voor Winkelcentrum Stadshagen en vertelt over de opgave: “Na de uitbreiding wordt het nieuwe winkelcentrum een stuk groter dan het huidige. Al met al dus geen eenvoudige opgave.Anders dan bij een gemiddeld woningbouwproject heb je hier te maken met veel partijen met uiteenlopende belangen. Winkeliers, omwonenden, maar ook bezoekers. Er moet ruimte zijn voor culturele en maatschappelijke voorzieningen. De grote uitdaging is om hier een duurzame, veilige en aangename omgeving te creëren waar iedereen zich thuis voelt. Daarom zijn de wensen van de wijk heel belangrijk bij het maken van de plannen.

Winkelcentrum Stadshagen

Een fijne plek waar je graag bent én blijft!

De Stadsfoyer, een eerste stap in de goede richting!

Laura Klis is projectmanager Klant & Markt en vertelt over de Stadsfoyer, centraal gelegen in het plan: “De Stadsfoyer wordt een bruisende en gastvrije plek in het vernieuwde hart van Stadshagen waar iedereen zich meteen welkom voelt. Het wordt een inclusieve ontmoetingsplek voor alle generaties. Je bent er jong of je wordt het weer.”

We beginnen met de pop-up variant: de Mini-Stadsfoyer

Het duurt nog even voordat de ‘echte’ Stadsfoyer klaar is. Tot die tijd is iedereen welkom in de Mini-Stadsfoyer. Een pop-up variant waar je komt om te verblijven, te ontmoeten en om informatie op te halen over de nieuwbouwplannen. We vinden het belangrijk dat we met participatie met de wijk het hart van Stadshagen ontwikkelen. Alleen dan krijg je een winkelcentrum dat in de behoefte voorziet en zo een levendige plek kan vormen. Laura: "Leuk feitje! De Mini-Stadsfoyer is voor 80% met hergebruikte materialen en meubels ingericht. Een eerste stap in de goede richting!"

Een kijkje binnen in de Stadsfoyer

De Lidl vindt haar plek onder deze fraaie appartementen

De Stadsmakers

We zijn vanuit Dura Vermeer (ontwikkelaar en bouwer) samen met Lidl Nederland (commercieel ontwikkelaar en belegger) en Bijzondere Gasten (maatschappelijk ontwikkelaar en exploitant) samenwerking aangegaan. Ontwikkelen, bouwen, exploiteren en beheren vallen allemaal onder de samenwerking, genaamd ontwikkelcombinatie VOF de Stadsmakers. Aan het team zijn experts verbonden zoals Architectenbureau De Zwarte Hond voor stedenbouw en architectuur en Burobol voor landschapsarchitectuur.

Kijk op www.hartvanstadshagen.nl om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

Het traject van aanbesteding tot en met oplevering

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!