Vorige
Nieuws

Dijkzone Alliantie aan de slag met dijkversterking Arcen

Afgelopen woensdag heeft Arcen kennis gemaakt met het inschrijvingsontwerp van de Dijkzone Alliantie rondom de dijkversterking Arcen. Tijdens de drukbezochte informatiebijeenkomst werden de eerste impressies van dijkversterking Arcen getoond. Al eerder heeft Waterschap Limburg bekend gemaakt dat deze bouwcombinatie, die bestaat uit Ploegam, Dura Vermeer en Hollandia Infra, is toegelaten tot de één-op-één fase. De alliantie werkt de komende periode intensief samen met Waterschap Limburg om tot een definitieve inschrijving te komen. De samenwerking tussen Dijkzone Alliantie en Waterschap Limburg is niet nieuw: momenteel zijn ze o.a. aan het werk bij dijkversterking Steyl – Maashoek met de zelfsluitende kering.

Definitieve prijs en gunning

In de één-op-één fase bepaalt de Dijkzone Alliantie de definitieve prijs voor de zelfsluitende kering voor Arcen-Midden. Een proces waarbij samenwerking met het waterschap centraal staat. Dit deel ronden we af in april, waarna we de definitieve gunning in de zomer van 2024 ontvangen.

Uitwerken ontwerp en voorbereidende onderzoeken

Zodra de opdracht definitief gegund is, starten we met de voorbereidende onderzoeken. In deze fase gaan wij intensief met bewoners en ondernemers in gesprek over het verder uitwerken van het ontwerp en de werkzaamheden. Na bouwvak 2025 starten we met de grootschalige werkzaamheden aan de dijk. Conform de afspraken met het waterschap hebben we tot en met 31 december 2027 de tijd om het project te realiseren.

Wat gaan we bouwen?

Tijdens de informatiebijeenkomst konden bezoekers kennis maken met de eerste impressies van het inschrijvingsontwerp. Meest in het oog springend is de zelfsluitende kering. Het is een zogenaamde Vlotterkering®. De Vlotterkering® bestaat uit een klep die bij hoogwater vanzelf omhoog komt en zo het water tegenhoudt. Is de kering niet omhoog, dan is de klep onderdeel van de tuin of terras van de bewoners of de ondernemers.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Bekijk werkmaatschappij
1
3
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Mark Bakker

Directievoorzitter Divisie Infra en Directeur Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Regio Heel Nederland
Mark Bakker