Vorige
Nieuws

DuPont een jaar later

Precies een jaar geleden hebben we bij Dura Vermeer Bouw Zuid West een nieuwe hoogwaardige werkomgeving voor DuPont Nutrition & Biosciences opgeleverd. Een gebouw met specifieke functionaliteiten die passen bij de ontwikkelambities van deze wereldleider in industriële biotechnologie. Een bijzonder moment om op terug te kijken. We zaten toen in het begin van de coronacrisis en zijn daardoor voor het eerst digitaal samengekomen om de oplevering op veilige afstand met elkaar te vieren.

Gebouw met specifieke functionaliteiten die passen bij de ontwikkelambities

Het certificaat "BREEAM Excellent" is toegekend aan DuPont Nutrition & Biosciences.

Mijlpalen

In het afgelopen jaar kijken we terug op een aantal mooie mijlpalen:

 • DuPont Nutrition & Biosciences gefuseerd met IFF
  DuPont is met de fusie wereldwijde leider in geïntegreerde oplossingen die consumentgerichte eindmarkten bedient voor voeding & dranken, huis & persoonlijke verzorging en gezondheid & welzijn. 
 • Labinrichtingen
  Er zijn labinrichtingen uitgevoerd en afgerond onder deskundige begeleiding van PM2 en ontworpen door onze labadviseur L3Q. 
 • Nieuwe ontwikkelingen
  Dura Vermeer is een nieuwe ontwikkeling gestart voor een nieuw hypermodern laboratorium in het Leiden Bio Science Park. Voor meer info zie https://nexusleiden.nl/. 
 • BREEAM Excellent Certificaat
  De Dutch Green Building Council heeft het certificaat "BREEAM Excellent" toegekend aan DuPont Nutrition & Biosciences.

BREEAM GECERTIFICEERD

Voor dit gebouw was Dura Vermeer zowel risicodragend ontwikkelaar als bouwer. Dura Vermeer heeft ruime ervaring met het ontwikkelen en bouwen van onderzoeklaboratoria, door projecten als Unilever Global Foods Innovation Centre in Wageningen, Genmab Research and Development Center in Utrecht en DIFFER in Eindhoven. Deze expertise en de hoge ambities op het gebied van duurzaamheid waren onder meer redenen voor DuPont om voor Dura Vermeer te kiezen.

Het hypermoderne laboratorium in Oegstgeest is door Dura Vermeer Bouw Zuid West gerealiseerd naar ontwerp van Ector Hoogstad Architecten, ABT en Huygen. Bekijk hier het BREEAM-NL filmpje over DuPont, waarbij voor elk specifiek BREEAM-NL thema iemand is geïnterviewd, waaronder de genoemde ontwerpende partijen, maar ook DuPont als onze klant, installatiebedrijf Roodenburg en uiteraard wij als Dura Vermeer.

 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!