Vorige
Nieuws

Dura Vermeer krijgt opdracht voor realisatie nieuwbouw EMA

Het Rijksvastgoedbedrijf en Dura Vermeer hebben vandaag het contract ondertekend voor de nieuwbouw van het Europees Medicijn Agentschap (EMA) in Amsterdam. Nu de contractondertekening door staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) een feit is, maakt Dura Vermeer bekend dat zij voor de realisatie van het Design, Build & Maintain-project met Heijmans een bouwcombinatie zal vormen. Voor Rijksvastgoedbedrijf blijft Dura Vermeer enig contracthouder. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van € 255 miljoen euro inclusief een onderhoudsperiode van 20 jaar.

De nieuwbouw van het EMA verrijst aan de Domenico Scarlattilaan op de Zuidas, nabij station Amsterdam RAI. Het voorontwerp van Fokke van Dijk, architect bij het Rijksvastgoedbedrijf, betreft een 80 meter hoog gebouw met 19 verdiepingen. Het totaal vloeroppervlak is 39.000 m2 waarvan circa 27.500 m2 kantoor en 11.500 m2 vergader- en congresruimten. Het nieuwe EMA-gebouw biedt dadelijk huisvesting voor 900 medewerkers, afkomstig uit zo’n 30 landen.

De bouwcombinatie is verantwoordelijk voor de bouwkundige realisatie en installatietechnische voorzieningen inclusief een onderhoudsperiode van 20 jaar. Naast Heijmans werkt Dura Vermeer ook samen met MVSA Architects voor de verdere uitwerking van het voorontwerp, OKRA Landschapsarchitecten voor de daktuin en het terrein, Fokkema & Partners Architecten voor het interieurontwerp, Van Rossum voor de constructies, DWA voor het installatie-advies en DGMR voor de bouwfysica en veiligheid. Voor de installaties heeft Dura Vermeer SDR Elektrotechniek en Van Dorp Installaties in het team opgenomen.

VERHEUGD

Ronald Dielwart, lid Raad van Bestuur van Dura Vermeer: “We zijn zeer verheugd met de opdracht voor de bouw van het EMA. Met alle betrokkenen gaan we de ambities waarmaken van dit uitdagende project. We kijken uit naar de samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf en onze partners.”

De bouw van het nieuwe pand start in juni van dit jaar en moet medio november 2019 gereed zijn.

Het EMA is verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van nieuwe geneesmiddelen voor mensen en dieren die op de Europese markt worden toegelaten. Momenteel is het EMA gehuisvest in Londen, maar verlaat de stad door het voorgenomen vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.