Vorige
Blog

"Dura Vermeer lost alles op"

Vlekkeloos was de woningrenovatie van Patty Post (66) aan de Waalstraat in Beverwijk allerminst, maar toch spreekt ze vol lof over Dura Vermeer. “Ze hebben alle problemen opgelost en ik ben nu intens gelukkig met mijn woning.”

Nog nooit eerder was Patty zolang uit haar woning als tijdens de renovatie. In 1959 verhuisde ze als vijfjarig meisje samen met haar ouders naar de portieketage-woning. Na het overlijden van haar moeder, waar ze sinds de scheiding van haar ouders mee in het huis woonde, trok haar ‘verkering’ erbij in. “We zijn getrouwd en nooit meer uit de woning vertrokken. Het is echt mijn thuis”, vertelt ze trots. Ondanks dat Patty er van kinds af aan met veel plezier woonde, mankeerde er volgens haar wel een hoop aan haar woning. “De flats waren zwaar verouderd.” Patty en haar man hadden zelfs geen centrale verwarming: “We hadden als laatste bewoners nog een gashaard en gevelkachels.”

Enthousiast

Toen woningstichting Pré Wonen grondige onderhouds- en renovatiewerkzaamheden aankondigde, waren Patty en haar man dan ook direct enthousiast. Zo enthousiast dat ze onderdeel wilden uitmaken van de bewonerscommissie om mee te praten over de wensen. “Bovenaan onze lijst stond de isolatie. Het tochtte en we hadden veel last van geluidsoverlast.” Dura Vermeer werd de uitvoerder van de klus die 96 woningen besloeg. De klus omvatte onder meer het saneren van asbest, verbetering van voor- en achtergevels door spouwisolatie, het plaatsen van nieuwe kozijnen, keukens, badkamers en het opnieuw indelen van de lay-out van de woningen waardoor de ruimte optimaal werd benut. Ook werd een flinke verduurzamingsslag gemaakt door de plaatsing van zonnepanelen op het dak. Mooie plannen waar de meeste bewoners, ondanks het feit dat zij ten tijde van de renovatie een aantal weken ergens anders moesten verblijven, blij mee waren. Er was geen wolkje aan de lucht.

Kettingbotsing

Tot het project ruim een jaar werd uitgesteld vanwege bewoners die een hogere tegemoetkoming eisten van de woningstichting. “Na de rechtszaak was de uitvoerder van Dura Vermeer die eigenlijk op het project zat, druk met een ander project. Er werd daarom een zzp’er ingehuurd en toen is er een heleboel fout gegaan”, aldus Patty. De bewoonster noemt het zelf een kettingbotsing: “De ene fout leidde weer tot de andere fout. Hij maakte er een puinhoop van.” Patty en haar man vertrokken tijdens de renovatie voor zes weken naar hun chalet in Friesland. “We dachten dat het allemaal wel voor elkaar zou zijn als we terugkwamen.” Dura Vermeer was volgens de bewoonster namelijk heel duidelijk over hoe de terugkeer zou verlopen. “De dag nadat wij de sleutels zouden krijgen, zou de vloer worden gelegd. De dag daarna zou de verhuiswagen met onze spullen komen en zou alles voor ons weer op de plek worden gezet. Nou fantastisch, dacht ik. Over wat er in de tussentijd gebeurde maakte ik mij geen zorgen, dat zagen wij toch niet.”

Belofte ingelost

De schrik was dan ook groot toen op de dag van de oplevering bleek dat de klus nog helemaal niet geklaard was. “Er zaten gaten in het plafond, er waren zaken gesloopt die niet gesloopt moesten worden, wanden waren zwaar beschadigd, het tegelwerk was niet netjes afgerond en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het was echt een grote puinhoop.” Dit ook tot grote verbazing van Dura Vermeer. “Bewonersconsulent Gijs was met stomheid geslagen. ‘Mevrouw, dit komt goed’, garandeerde hij direct. Hij gaf toe dat hij geen idee had hoe dit was gebeurd, maar dat het duidelijk fout was gegaan. Hij stelde ons gerust en zei dat Dura alles zou oplossen. Die belofte heeft hij dubbel en dwars waargemaakt.” Alles is puntje voor puntje hersteld. “Dura Vermeer heeft enorm haar best gedaan. We hoefden maar te bellen en het werd opgelost.” Patty vertelt dat zij en haar man er flink om hebben gelachen. “Je kan jezelf wel ziek maken met al die ellende of stennis schoppen, maar dat helpt niet. Iedereen vond het gezellig om bij ons over de vloer te komen en ze hielpen ons graag. We hebben er het beste van gemaakt.”

Eind goed al goed

Het uiteindelijke eindresultaat maakt alles goed. “Ik ben intens gelukkig met onze woning. De geluidsoverlast is door de isolatie drastisch verminderd, het voelt door de nieuwe indeling veel ruimer en alles is nieuw. Ik vind het fantastisch hier. Ik ga echt nooit verhuizen.” Familie en vrienden herkenden de woning volgens Patty niet terug. “We hebben direct alles aangepakt met nieuwe meubels en een nieuwe kleur op de muur. Ik vind het helemaal super. We zijn heel happy.”

Over een nare nasmaak is volgens Patty dan ook geen sprake. “Ik heb alleen maar lof voor Dura Vermeer. Ze hebben de ingehuurde uitvoerder heel snel vervanger door een eigen uitvoerder en zelf weer de touwtjes in de handen genomen. Soms gaan er nou eenmaal zaken fout. Ze hebben ons fantastisch begeleid en alles opgelost. Als een bekende zou zeggen dat Dura Vermeer bij hen gaat renoveren zou ik zeggen dat ze met een gerust hart hun huis kunnen achterlaten. Want wat er ook gebeurt, Dura Vermeer lost alles op.”

 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.