Vorige
Nieuws

Dura Vermeer opent steeds meer circulaire bouwhubs

Het initiatief van de tweede leven materialen “leeft” letterlijk steeds meer en het aandeel van hergebruikte materialen op bouwprojecten groeit. Dura Vermeer speelt hierop in door verschillende “hub”-locaties te openen in het land. Hier worden materialen tijdelijk opgeslagen, zodat ze later alsnog kunnen worden hergebruikt. 

Materialen zijn niet altijd direct opnieuw in te zetten. Daarom heeft Dura Vermeer in samenwerking met een aantal gemeenten verschillende hubs opgezet. Dit zijn opslagterreinen of loodsen waar de (bouw)materialen worden verzameld tot ze naar de nieuwe bestemming kunnen. Momenteel zijn er drie hubs geopend (Papierweg in Amsterdam, Oorweg in Almere, Spaarneweg in Cruquius) en er volgen binnenkort nog meer. Meerdere gemeenten hebben, vanuit hun eigen duurzaamheidsopgave en -ambitie, namelijk interesse in een opslaglocatie voor materialen voor hergebruik in eigen regio.  

DuSpot 

Een handig hulpmiddel voor het uitwisselen van bouwmaterialen is DuSpot: hét platform voor het matchen van vraag en aanbod van vrijkomende producten, bouwstoffen en grondstoffen. Door deze aan elkaar te koppelen, wordt er steeds meer hergebruikt in de bouwsector. Hoe meer bedrijven zich aansluiten bij het platform, des te meer materialen kunnen worden hergebruikt. Dura Vermeer en BAM zijn gebruikers van het eerste uur en wisselden onlangs nog succesvol bouwmaterialen uit op verschillende projecten. Ook binnen de projecten van Dura Vermeer vinden succesvol uitwisselingen plaats.

Op naar Net Zero

Dura Vermeer werkt aan een groenere, betere en duurzame toekomst. Elke dag opnieuw. Wij hebben een kraakhelder doel. In 2030 is onze CO2-uitstoot gehalveerd en in 2050 zelfs naar nul. Dit lukt ons niet alleen: met al onze collega’s en iedereen in de keten kunnen we de teller versnellen. Ook dit initiatief telt op naar nul uitstoot. Vanaf de start met de hubs is al circa 95000 kg CO2 bespaard! Zo gaan we samen ‘Op naar Net Zero’. Meer weten?

OP NAAR NET ZERO

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Jaap Miggels

Bedrijfsleider Dura Vermeer Infra Noord West Regio Noord-Holland, Regio Flevoland
Jaap Miggels